Baskan Oral'dan 15 Temmuz Mesaji

ETB Yönetim Kurulu Baskani Hakan Oral, 15 Temmuz’da ihanet ile zaferin bir arada yasandigini, o gün yasananlarin düsmana ders ve ibret oldugunu söyledi.

Baskan Oral'dan 15 Temmuz Mesaji
ETB Yönetim Kurulu Baskani Hakan Oral, 15 Temmuz’da ihanet ile zaferin bir arada yasandigini, o gün yasananlarin düsmana ders ve ibret oldugunu söyledi.

Baskan Oral, 15 Temmuz 2016 yilinda gerçeklesen hain darbe girisiminin 8.yil dönümünde bir mesaj yayimladi.

Baskan Oral mesajinda su ifadelere yer verdi: "15 Temmuz öyle bir gün ki içinde hem ihanet, hem de zafer var. ’Ben öleyim ülkem yasasin’ diyen sehitleri sayesinde yeniden dirilen bir ulusun hikayesi var. Gücümüz milli irade, hedefimiz büyük Türkiye. 15 Temmuz’un, Türkiye için bir milat olduguna inaniyoruz. Çünkü bu alçak saldiri, darbenin ötesinde bir isgal girisimiydi. 15 Temmuz, Istiklal Harbi’nden bu yana ülkemizin karsilastigi en büyük tehlikeydi. O gece, Fetullahçi Terör Örgütü, devleti ele geçirmeye, milleti tahakküm altina almaya kalkisti. Darbe girisiminin asil amaci; ülkemizi tarihimizde görülmemis bir kaosa sürüklemek, kardes kavgasi baslatmak ve Türkiye’yi iç savas ortamina sokmakti. Darbe tesebbüsünün nihai amaci, Türkiye Cumhuriyeti’ni bir daha ayaga kalkamayacak duruma düsürmekti. Allah’a sükürler olsun ki milletimiz, cesareti ve feraseti ile bu belayi, fitneyi durdurdu. Milletimiz demokrasimize ve özgürlügümüze kasteden saldiri karsisinda dik durdu cani pahasina milli degerlerini savundu. Basta Cumhurbaskanimiz olmak üzere, Gazi Meclisimiz, Basbakanimiz, siyasi partilerimiz, milletimiz, sivil toplum kuruluslarimiz ve medyamizin kararli durusuyla, hep birlikte bir destan yazdik. 15 Temmuz destanini yazan demokrasi sehitleri ile gazilerimizi, minnetle aniyoruz. 15 Temmuz’u unutmayacagiz, unutturmayacagiz. Rabbim ülkemize bir daha böyle günler yasatmasin."
Kaynak: İHA