Taskin Açiklamasi ''Hep Birlikte Basaracagiz ''

Battalgazi Belediye Baskani Bayram Taskin, rezerv alani ilan edilen Saray Mahallesi’nin de halen alani bosaltamadiklarini belirterek, Malatya’nin en büyük sorunu alani bosaltamiyoruz. Insallah hep birlikte bu sorunu çözecegiz. Lütfen destek olalim. Bizler sizin sorunlarinizi dinlemek ve çözüm üretmek için buradayiz” dedi.

Taskin Açiklamasi ''Hep Birlikte Basaracagiz ''
Battalgazi Belediye Baskani Bayram Taskin, vatandaslarla bir araya geldi. Toplantida, vatandaslarin sorunlari dinlendi ve çözüm önerileri konusuldu. Baskan Taskin, her hafta bir camide vatandaslarla bulustuklarini belirterek, “Bugün Cumhur Ittifaki ortagimiz Milliyetçi Hareket Partisi Battalgazi Ilçe Baskani’nin ev sahipliginde Aysehan Camii’ndeyiz. Gerek bizim gerekse Büyüksehir Belediyesinin bürokrasisinden arkadaslar sorunlari dinlemek için burada. Her biri notlarini alacak ve sorunlarinizi çözecegiz insallah” seklinde konustu.

Battalgazi Belediyesi olarak her türlü fedakarligi yaptiklarini belirten Baskan Taskin, ‘’Bugün halk günü olmasi hasebiyle Çösnük mahallesinden vatandaslarimizi agirladik. Bizim sitelerimiz neden rezerv alana girmedi diyorlar. Veya dairem, dükkânim küçülüyor seklinde belki hakli olarak sikayette bulunuyorlar” ifadelerine yer verdi.

Malatya’nin büyük bir afet yasadigini hatirlatan Taskin, “Nice servetler, nice canlar gitti. Bu süreçte biraz daha yapici olmak zorundayiz. 4 aydir Saray Mahallesi’ni bosaltamadik. Bir kaç kisi tüm süreci yavaslatabiliyor. Sorun biraz da bizde. Bunu kabul edelim. Eskisi gibi yüksek katlar yok ve rezerv alan ilan edilen bölgedeki tüm hak sahiplerini oraya sigdirmak zorundayiz. Devletimiz sag olsun sigorta ücreti disinda hibe de veriyor. Bu imkani es geçmeyelim. Hepimizin fedakarlik yapmasi lazim. Bizlerde Belediye olarak her türlü kolayligi sagliyoruz. Konteynerde yürümeyecek olan lokanta isi için razi esnafimizla konustuk, belediye bahçesi içinde yer verdik. Bahçe düzenini bozduk. Yeter ki dava açma durdurma karari olmasin ve insaatlar bir an önce hizlansin. Saray Mahallesi’ni yapacak firma artik bekleyemiyoruz diyor. Zor bela onlari da tutmaya çalisiyoruz. Çözümsüzlük halinden uzaklasalim. Hepimiz agiz birligi ile bunu yayarsak vatandas da o hâlinden vazgeçecektir. Devletimiz her türlü kolayligi sagliyor. Seçimi kaybetmek adina deprem bütçesi bozulmadi. Para hazir. Müteahhitler hazir. Alani bosaltamiyoruz. Malatya’nin en büyük sorunu alani bosaltamiyoruz. Insallah hep birlikte bu sorunu çözecegiz. Lütfen destek olalim. Bizler sizin sorunlarinizi dinlemek ve çözüm üretmek için buradayiz. Hep birlikte hareket edersek, Malatya’yi yeniden ayaga kaldirabiliriz. Bu süreci hizlandirmak için hepinizin destegine ihtiyacimiz var. Insallah birlikte basaracagiz" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Battalgazi Ilçe Baskani Ilhan Ilhan ise, “Baskanlarimiza tesekkür ediyorum. Cumhur ittifaki olarak vatandaslarimizin sorunlari çözmek için çok çalisiyoruz. Sizlerin de ayaklariniza saglik, tesekkür ediyorum. Baskanlarimiz ve ekipleri sehrimizi ayaga kaldirmak için var güçleriyle çalisiyorlar. Tekrardan tesekkür ediyorum. Toplantimizin hayirlara vesile olmasini diliyorum’’ diye konustu.

Kaynak: İHA