Talas'ta Amir Ates Rüzgari

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin tarafindan hayata geçirilen ve büyük ilgi gören Talas Musiki Cemiyeti unutulmayacak bir programa daha imza atti.

Talas'ta Amir Ates Rüzgari
Erciyes Üniversitesi Kültür Merkezinde düzenlenen Amir Ates Saygi Gecesinde salonu dolduran sanatseverler keyifli bir aksam geçirdi. Iki bölümden olusan gecenin ilk bölümünde Talas Musiki Cemiyeti rast makamindan sarkilar seslendirdi. Amir Ates’in de sahne aldigi ikinci bölümde ise ünlü bestekarin sevilen eserleri okundu. Yaklasik iki saat süren programin sonunda konusan Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin; musiki cemiyetinin önemli bir kültür sanat merkezi haline geldigine dikkat çekerek, “Amir Atesi kendi konutlarinda ziyaret ettigimde benimle bir sürprizini paylasti. Kayseri ile alakali 10 civarinda beste hazirlamis. Insallah bir mani olmaz ise 20 Eylül’de hocami burada agirlayacagiz. Hocama Talas Belediyesi Musiki Cemiyetinin kurulusundan bahsettigimde kendisi ve yardimcilari buraya kadar geldiler, tüzügünü yönetmeligini bizimle paylastilar ve bu sekilde bir adim atmis olduk. Konservatuvar egitimden farkli bizim cemiyetimiz. Çünkü bir mecburiyet veya kayit durumu yok. Isteyen herkes gelip burada çalismalara katilabilir. Ben burada olan arkadaslarimiza, seflerimize ve musiki cemiyetimize tesekkür ediyorum” diye konustu.

Gecede konusan ünlü bestekar Amir Ates de Baskan Yalçin’i tebrik ederek; "Burada bulunan herkese çok tesekkür ediyorum. Baskanimiz, Üsküdar Musiki Cemiyetinin güzel yönlerini almis buraya getirmis. Hakikaten kendisiyle iftihar ediyorum. Istanbul, Ankara, Izmir radyosu sanatçilarindan yemin ederek söylüyorum farksiz” dedi.

Kaynak: İHA