Ahlat'ta Kadin Kooperatifi Kuruldu

Bitlis’in Ahlat ilçesinde kadinlarin istihdama katilimini saglamak amaciyla “Ahlat Genç Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi” kuruldu.

Ahlat'ta Kadin Kooperatifi Kuruldu
Ahlat Kaymakamligi, Ahlat Belediyesi ve Istanbul Ahlat Kültür Turizm Tanitma ve Yardimlasma Dernegi (AHLATISDER) is birligiyle hazirlanan proje kapsaminda ilçede kadin kooperatifi kuruldu. Kooperatifle birlikte ilçede üretimi yapilan sebze, meyve ve tahillar kadinlar tarafindan reçel, konserve, kurutulmus sebze ve meyve, yöresel eriste, kavurga, kuskus, tarhana ve benzeri katma degerli ürünlere dönüstürülerek pazarlanacak.

Yakin zamanda açilisi yapilacak olan kadin kooperatifini ziyaret eden Ahlat Kaymakami Batuhan Bingöl ve Ahlat Belediye Baskani Yavuz Gülmez, Kooperatif Baskani Ilknur Adiyaman’dan bilgi aldi. Kadinlarin çalismalarini yerinde inceleyen Kaymakam Bingöl, kooperatifin ilçeye ve kadinlara hayirli olmasini diledi.

Ahlat Belediye Baskani Gülmez de, belediyenin katkilariyla kurulan kadin kooperatifine her zaman destek vereceklerini belirterek, “Bu proje ile amacimiz ilçedeki tarim ürünlerini katma degerli ürünlere çevirerek üreticilerin gelirlerini arttirmak, kadin emegini degerlendirmekle birlikte yaklasik 100 kadina istihdam saglamaktir. Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi (SOGEP) kapsaminda sunulan proje ile kooperatif bünyesinde ihtiyaç duyulan tüm malzeme ve ekipmanlari almayi planliyoruz. Projemiz, onay için Sanayi ve Teknoloji Bakanligi’na sunuldu. Ahlat Belediyesi olarak kadin girisimcilerin yanindayiz. Üretim ve istihdam projelerine de her zaman destek verecegiz. Hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Ahlat Genç Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi Baskani Ilknur Adiyaman da projeye desteklerinden dolayi Kaymakam Batuhan Bingöl, Belediye Baskani Yavuz Gülmez ve AHLATISDER Baskani Adnan Ayber’ e tesekkür ederek, kisa zamanda adindan söz ettiren bir kooperatif haline geleceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA