Selçuk Tiyatro Ile Bulustu

Izmir Büyüksehir Belediyesi ve Selçuk Belediyesi destegi ile düzenlenen 17. Uluslararasi Türkiye Tiyatro Bulusmasi Efes Selçuk’ta basladi. Açilisi renkli bir kortejle yapilan bulusmanin ilk gününde tiyatroya emek veren isimlere ödüllendirildi.

Selçuk Tiyatro Ile Bulustu
Istasyon Meydani’nda sona eren kortejin ardindan düzenlenen ödül törenine Selçuk Belediye Baskani Filiz Ceritoglu Sengel, Izmir Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Prof. Dr. Pinar Okyay, Yunanistan Izmir Baskonsolosu Alexandros Konstas, CHP Selçuk Ilçe Baskani Ipek Onbasioglu, belediye baskan yardimcilari, Selçuk Belediye Meclis Üyeleri, CHP Ilçe Kadin Kollari Baskani Nihal Atay, tiyatro oyunculari Tamer Levent, Orhan Aydin, Kültürlerarasi Tiyatro Platformu Genel Baskani Orçun Masatçi ve çok sayida tiyatrosever katildi.



Izmir kültür sanatla daha çok anilacak

17. Uluslararasi Türkiye Tiyatro Bulusmasi ödül töreninde konusan Izmir Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Prof. Dr. Pinar Okyay, Anadolu’da bulunan 100 antik tiyatrodan birinin yer almasi nedeniyle 17. Uluslararasi Türkiye Tiyatro Bulusmasi’nin Selçuk’ta düzenlenmesinin anlamli oldugunu belirtti.

Okyay, “Emek veren herkesi kutluyorum. Bundan sonra Izmir tiyatroyla, kültürle ve sanatla daha çok anilacak. Izmir Büyüksehir Belediyesi olarak bunun için söz veriyoruz” dedi.



Gençlere ilham olmak en büyük temennimiz

Ödül töreni öncesi yaptigi konusmada Selçuk’un 8600 yillik tarihinde tiyatronun dogusuna taniklik eden bir kent olduguna dikkat çeken Belediye Baskani Filiz Ceritoglu Sengel; “Ilk sairi Kallinos’tan tutun da ilk düsünür Herakleitos’un kadar binlerce tiyatro oyununun sergilendigi, meclislerin tiyatro salonunda yapildigi bir kenttir Efes Selçuk. O yüzden biz ilhamimizi geçmisimizden, dogamizdan ve insanimizdan aliriz. Bu yüzden Efes Selçuk’ta yetisen her çocuk sanatla, kültürle, müzikle ve her seyden önce ilhamini aldigi bu topraklarda ilham veren kentin çocuklari olarak büyürler. Biz o yüzden Efes Selçuk’a Ilham Veren Kent deriz. Ilhamimiz büyüktür. Buraya gelen herkese, kampa katilan bütün gençlere ilham vermesi de en büyük temennimizdir” dedi.

Türkiye Tiyatro Bulusmasi’nin bu yil uluslararasi bir nitelik tasidigina dikkat çeken Filiz Baskan; “Sanat dostluktur. Sanat kardesliktir. Ayni gökyüzü altinda ayni denize bakiyorken

barisi her daim savunacak olan bizler; sanatla, barisla, kardesçe ve dostça gelecege atmaya devam edecegiz” diye konustu.



Tiyatro emekçileri ve tiyatroya gönül verenlere ödül

Izmir Büyüksehir Belediyesi, Selçuk Belediyesi ve Kültürlerarasi Tiyatro Platformu is birligiyle düzenlenen Yenikapi Tiyatrosu’nun kurucusu oldugu Türkiye Tiyatro Bulusmasi’nin vazgeçilmezi ödül töreninde, bu sene 14 sanatçi ödülleriyle bulustu. Törende oyuncu Tamer Levent’e Emek Ödülü, oyuncu Tomris Çetinel’e Emek Ödülü, Sencer Sagdiç’a Emek Ödülü, Izmir Atatürk Lisesi Tiyatro Toplulugu ve Mevzu Tiyatro Toplulugu Çagdas Aydin Direnç Ödülü, Tiyatro Gazetesi’ne Polen Ünlü Dayanisma Ödülü, Türkiye Gazeteciler Sendikasi ve ODTÜ Türk Halk Bilimi Toplulugu’na Nartan Kiliç Fotograf Ödülü, Diego D’Attilio Uluslararasi Basari Ödülü, Almanya’dan Johannes Schaffer ve Yunanistan’dan Sofia Kapsourou’ya Selçuk Belediye Baskani Filiz Ceritoglu Sengel’e Izmir Ödülü, Eylem Safak Aydin Ödülü Gazeteci Kazim Kizil’in yani sira Murat Agirel ve Ismail Saymaz adina verildi.

Bulusmanin ilk günü kapsaminda düzenlenen etkinlikler Kozmonot konseriyle sona erdi. 17. Uluslararasi Türkiye Tiyatro Bulusmasi 14 Temmuz’a kadar söylesiler, atölyeler ve tiyatro oyunlariyla devam edecek.
Kaynak: İHA