Kastamonu Üniversitesi'nden Erasmus+ Projesi Basarisi

Kastamonu Üniversitesi, 2024 yili Erasmus+ KA131 programi çerçevesinde yüksekögretim kurumlarinin program ülkeleri ile ögrenci ve personel degisimini destekleyen proje basvurusunda 207 yüksekögretim kurumu içerisinde 49. sirada yer aldi.

Kastamonu Üniversitesi'nden Erasmus+ Projesi Basarisi
Kastamonu Üniversitesi, uluslararasilasma hedefleri dogrultusunda Avrupa ile olan ortakliklarini ve bilimsel, sosyal, kültürel is birligini genisletmeye hizla devam ediyor. 2024 yili Erasmus+ KA131 programi kapsaminda yüksekögretim kurumlarinin program ülkeleri ile ögrenci ve personel degisimini destekleyen proje basvurusu sonuçlandi. Kastamonu Üniversitesi, 2023 yilina göre yüzde 53’lük bir artis gerçeklestirerek 282,780 Avro hibe almaya hak kazandi ve uluslararasilasma hedeflerinde büyük bir basari sagladi. Bu hibe miktari ile proje basvurusu yapan 207 yüksekögretim kurumu içerisinde 49. sirada yer aldi.

Kastamonu Üniversitesi, verilen hibe kapsaminda yaklasik 130 ögrenci ve personel hareketliligi gerçeklestirmeyi planliyor.

Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, egitim-ögretim ve arastirma faaliyetlerinde gösterdikleri basarili artisin hedeflenen kalite standartlarina ulasmasinda yurtdisi ögrenci ve personel faaliyetlerinin önemine isaret etti.

Yurtdisindaki ortaklar ile is birligini en üst düzeye çikarmayi hedeflediklerini belirten Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Erasmus programi ile daha fazla ögrencinin ve personelin uluslararasi deneyimlerden faydalanmasini saglamanin Kastamonu Üniversitesi’nin kurumsal taninirligini arttirmasi ve potansiyel is birligi ortakliklarinin olusmasindaki önemine dikkat çekti.

Rektör Topal, bu sebeple uluslararasilasma hedefleri çerçevesinde küresel çaptaki potansiyel is birlikleri arttirma bilinci ile çalismalara devam edeceklerini kaydetti.

Erasmus Koordinatörlügü çalisanlarina ve süreçte emegi geçen herkese tesekkür eden Rektör Topal, ayrica yüksekögretim kurumlarinin uluslararasilasma süreçlerine sundugu katkilar ve özveri için Türkiye Ulusal Ajansi Baskani Ilker Astarci’ya, Yüksekögretim Kurulu Baskani Prof. Dr. Erol Özvar’a ve YÖK üyelerine sükranlarini sundu.
Kaynak: İHA