Gürün'de Deprem Konutlarinin Temeli Atildi

6 Subat asrin felaketinde afet bölgesi kapsamina alinan Sivas’in Gürün ilçesinde Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) tarafindan yapilacak olan 85 adet konutun temeli düzenlenen törenle atildi.

Gürün'de Deprem Konutlarinin Temeli Atildi
Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan afet kapsamina alinan ve 514 yapinin agir hasar aldigi Sivas’in Gürün ilçesinde TOKI tarafindan yaptirilan deprem konutlarinin temeli atildi. Temel atma törenine Sivas Valisi Yilmaz Simsek, Gürün Kaymakami Abdullah Sari, Gürün Belediye Baskani Nami Çiftçi ve çok sayida davetli katildi.

Ilçede 1. etap konut alani için 85 adet, 2. etap konut alani için ise 80 adet konut olmak üzere toplamda 165 adet kalici konut yapilacak.

Gürün’e 165 konut planlandi

Açilis konusmalarinin ardindan katilimcilara hitap eden Vali Simsek, felakette ilçede 514 yapinin agir hasar, 87 yapinin ise orta hasarli olarak tespit edildigini söyledi.

Depremde hayatlarini kaybeden vatandaslara bir kez daha Allah’tan rahmet dileyen Vali Simsek, “Asrin felaketinde, ilçemiz ve depremden zarar gören sehirlerimizin, Sayin Cumhurbaskanimizin riyasetinde yeniden imar edilmesi ve eski canli günlerine kavusmasi için çalismalar tüm hiziyla devam etmektedir. Bu kapsamda Gürün ilçemize; 1. Etap konut alani için 85 adet, 2. etap konut alani için ise 80 adet konut olmak üzere toplamda 165 adet kalici konut planlandi” dedi.



Yil sonuna kadar tamamlanmasi planlaniyor

Deprem konutlarinin yilsonuna kadar tamamlanmasinin planlandigini ifade eden Vali Simsek, “Bugün burada 85 dairelik 1. etap kalici afet konutlarinin temelini atiyoruz. Insallah, bu yilsonuna kadar temelini attigimiz konutlarin insaati tamamlanacak. 2. etap kalici 80 adet afet konutunun ihalesi ise TOKI Baskanligimiz tarafindan en kisa sürede yapilacaktir. Ilçemizdeki imar çalismalarina desteklerinden dolayi, basta Sayin Cumhurbaskanimiza sükranlarimi sunuyor, Çevre ve Sehircilik Bakanligimiza, Bakan Yardimcimiza, ilimiz milletvekillerine, TOKI Baskanligina, AFAD Baskanligi’na ve ilgili tüm kurum ve kuruluslara tesekkür ediyorum. Bundan önce oldugu gibi bundan sonrada istisare kültürü çerçevesinde bu kadim kente yakisir imar ve ihya faaliyetlerini hep birlikte sürdürecegimize yürekten inaniyorum. Insallah, el birligiyle çalisip, daha saglam konutlar üreterek; daha güvenli, depreme dayanikli sehirler insa edecegiz” ifadelerini kullandi.

Okunan dualarin ardindan konutlarin temeli atildi.
Kaynak: İHA