Bitlis'te 600 Ögrenci Yüzme Ögrenecek

Bitlis Gençlik Spor Il Müdürlügü, ‘Yaz spor okullari kursu’ kapsaminda 600 ögrenciye yüzme ögretecek.

Bitlis'te 600 Ögrenci Yüzme Ögrenecek
Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan açilan yüzme kurslarina katilan gençler ve çocuklar, deneyimli antrenörler ve cankurtaranlar gözetiminde egitim aliyorlar. Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’ne ait spor salonunda bulunan yari olimpik yüzme havuzunda yüzme kurslari hafta içi veriliyor. Kurslara katilan çocuklarin egitimleri yas kategorisine göre ayrildiktan sonra her çocuk haftanin iki günü mecburi olarak yüzme kursuna katilacak.

Bitlis Gençlik Spor Il Müdürlügü bünyesinde yüzme antrenörü olarak görev yapan Emre Can Zorlu, yaptigi açiklamada, “Yaz spor okullari kapsaminda temmuz ayi itibari ile baslayan egitimlerimiz iki süreç olup 31 Agustos itibari ile son bulacak. Yaklasik 600 ögrenciye ilk olarak suya alisma ve su üzerinde durma tekniklerini ögretmekteyiz. 4-18 arasi yas gruplarina ve her ögrencinin egitsel durumuna göre suda kalma egitimleri vermekteyiz. Bu konuda çocuklarimiz en az iki gün boyunca gelmek mecburiyetindedir” dedi.

6 egitmen ve 3 cankurtaran ile egitimlerin verildigini belirten Zorlu, “Cankurtaranlarimiz her daim havuzun ve ögrencilerin basinda bekleyip, çocuklarin can güvenligini sagliyor. Egitimlerimiz bu sekilde hiçbir aksama olmadan devam ediyor. Tesisimiz uzun bir süredir hizmet vermekte olup çocuklara yönelik bir tesis. Her hafta en az iki kere genel havuzlarin temizligi oluyor. Hem çocuklarimiz hem de velilerimiz temizlik konusunda süphe etmesin. Zaten biz gerekli önlemleri aliyoruz. Dedigimiz gibi çocuklarimiz güvende bu sekilde egitimlerimizi devam ettiriyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA