Devlet Tüm Kurumlariyla Sahada

Asiri yagislarin yasandigi Erzurum ve ilçelerinde meydana gelen sel ve buna bagli toprak kaymalari sonucu Karayazi’da sel sularina kapilan 1 kisi hayatini kaybederken, 4 kisi de yaralandi. Tarim arazileri, ahir ve evlerin zarar gördügü, 95 hayvanin da telef oldugu sel nedeniyle köy yollari ulasima kapandi.

Devlet Tüm Kurumlariyla Sahada
Meydana gelen sel felaketinin ardindan Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi baskanliginda AFAD Kriz Merkezi’nde ilgili kurumlarin katilimiyla bir toplanti gerçeklestirilerek durum degerlendirmesinde bulunuldu.

Selin vurdugu bölgelere dakikalar içerisinde ekipler sevk edildi.

Vali Çiftçi, baskanliginda yapilan toplantilarin ardindan selden etkilenen ilçelere; AFAD, UMKE, Kizilay, Ilçe Kaymakamliklari, Il Saglik Müdürlügü, Il Tarim ve Orman Müdürlügü, Devlet Su Isleri 12. Bölge Müdürlügü, Karayollari Bölge Müdürlügü, Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürlügü, Ulastirma 10. Bölge Müdürlügü, Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürlügü, Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi, Defterdarlik, Müftülük, 112 Acil ve Büyüksehir Belediyesi Itfaiye ekipleri kisa zamanda bölgeye ulasti.

Evleri yikilan vatandaslara ilk etapta çadir ve konteyner temin edildi. Temiz su ve kanalizasyon altyapilari hazir hale getirildi.

Büyüksehir Belediyesi tarafindan altyapi için boru ve malzeme destegi ulastirildi. Selin meydana geldigi bölgelerde su tahliyesine devam ediliyor.

Yarali vatandaslar tedavi altina alinirken ekipler zarar tespit çalismalarini tamamladi.

Selden zarar gören ailelere psiko-sosyal destek çalismalari baslatildi.

Kizilay ekipleri, afetten etkilenenler için 20 mutfak seti, 80 adet battaniye,80 adet yatak ve benzeri ihtiyaç malzemelerini bölgeye sevk etti.

Mobil baz istasyonlari bölgeye intikal etti.

Yol açma çalismalari büyük ölçüde tamamlandi. Elektrik hatlarindaki arizalar giderildi. Ispir ve Uzundere’de ise çalismalar devam ediyor.

Erzurum Valiligi Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi, ailelerin ihtiyaçlarina göre, gida paketi, hijyenik malzeme ve 10 biner TL. nakdi yardimda bulundu.

En kisa sürede yaralarin sarilacagina dikkat çeken Vali Çiftçi, “Sel felaketinde hayatini kaybeden kardesimize Allah’tan rahmet, yarali vatandaslarimiza bassagligi diliyorum. Insallah hep birlikte selin olusturdugu yarayi saracagiz. Vatandaslarimizin bizlerden ve AFAD’tan gelecek ikazlara uymalarini istiyoruz” dedi.

Bu arada AFAD Baskani Okay Memis, sel felaketlerinin yasandigi bölgelerde incelemelerde bulundu.

Selin Vurdugu Mahalleler:

Tekman; Kalayci, Hamzanlar, Mollamehmet, Dalsögüt Mahalleleri

Pasinler; Büyüktuy, Pusudere, Küçüktuy, Yeniköy Mahalleleri,

Karayazi; Sukonak, Dörtpinar Mahalleleri,

Karaçoban; Kopal Mahallesi,

Uzundere; Sapaca, Çamliyamaç, Gölbasi, Cevizli, Seyitefendi, Dikyar, Ulubag, Gölbasi, Cevizli, Çaglayan Mahalleleri,

Oltu; Sarisaz, Dikyar Mahalleleri,

Tortum; Pirinkayalar Mahallesi,

Horasan; Çamlikale, Kadicelal, Akçatoprak, Kükürtlü, Harçli
Kaynak: İHA