Bursa'da Gülcan Altan Rüzgâri

Bursa Büyüksehir Belediyesi adina Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfi (BKSTV) tarafindan düzenlenen 62. Uluslararasi Bursa Festivali’nde Gülcan Altan rüzgâri esti.

Bursa'da Gülcan Altan Rüzgâri
Bursa Büyüksehir Belediyesi adina BKSTV tarafindan Atis Grup ana sponsorlugunda düzenlenen Türkiye’nin en uzun soluklu festivali olan Uluslararasi Bursa Festivali, kentin dört bir yaninda renkli etkinliklerle devam ediyor. Festivalin son duragi ise Kestel Açik Hava Tiyatrosu oldu. Çerkes ve Abhaz müzigini dünyaya tanitan Abhazya Devlet Sanatçisi Gülcan Altan, dinleyenlere müzik ziyafeti çektirdi. Kendi sarkilarinin yani sira Ispanyolca, Portekizce, Ingilizce gibi 18 dilde sarkilar seslendiren Gülcan Altan, müzigin birlestirici gücünü kullanarak tüm kültürleri iç içe harmanladi. Kestel’de müzikseverlere unutulmaz bir aksam yasatan Altan, Çerkes müziginin yani sira Caz ve Türk müzigi gibi farkli türlerdeki sarkilari kendi yorumuyla seslendirdi. Gece boyunca Bursalilar unutamayacaklari bir müzik söleni yasadi.

Öte yandan bu yil 36.’si düzenlenen Uluslararasi Altin Karagöz Halk Danslari Yarismasi için Bursa’da bulunan dünyanin 23 farkli ülkesinden halk danslari ekipleri, sehrin farkli noktalarindaki renkli gösterilerini sürdürüyor. Altin Karagöz’ü hak etmek için yarisan dansçilar, 12 Temmuz Cuma aksami Kültürpark Açikhava Tiyatrosu’nda gerçeklestirilecek finalin heyecanini yasiyor.
Kaynak: İHA