Atatürk Üniversitesi Lisansüstü Basvurulari Devam Ediyor

Atatürk Üniversitesi, yüksekögretimdeki kalite standartlarini her geçen gün artirarak, gelecegin bilim insanlarini ve uzmanlarini yetistirme hedefiyle lisansüstü program basvurularini kabul etmeye devam ediyor. Bu kapsamda 24 Haziran’da baslayan basvurulan 12 Temmuz 2024 tarihinde sona erecek.

Atatürk Üniversitesi Lisansüstü Basvurulari Devam Ediyor
Atatürk Üniversitesi lisansüstü programlari; genis yelpazede disiplinler arasi egitim imkâni sunarak, ögrencilere hem teorik hem de uygulamali bilgi birikimi kazandirmayi amaçliyor. Bünyesinde barindirdigi Sosyal, Fen, Saglik, Egitim, Kis Sporlari ve Spor Bilimleri, Atatürk Ilkeleri ve Inkilâp Tarihi ile Güzel Sanatlar Enstitüleri, akademik kariyerlerine devam etme arzusunda olan ögrenciler tarafindan yogun ilgi görüyor.

Basvuru Kosullari ve Süreci

Lisansüstü programlara basvurmak isteyen adaylarin, Atatürk Üniversitesinin web sitesinde yer alan basvuru kilavuzunu dikkatlice incelemeleri gerekiyor. Basvurular online olarak yapilmakta olup, adaylarin gerekli belgeleri eksiksiz ve dogru bir sekilde sisteme yüklemeleri önem arz ediyor. Basvuru için gerekli belgeler arasinda lisans diplomasi, transkript, ALES belgesi, yabanci dil yeterlilik belgesi yer aliyor.

Son Basvuru Tarihi

Basvurular, 12 Temmuz 2024 tarihine kadar kabul edilecek. Adaylarin bu tarihe kadar basvurularini tamamlamalari ve gerekli belgeleri sisteme yüklemeleri gerekiyor. Basvurularin ardindan yapilacak degerlendirmeler sonucunda basarili olan adaylar sonuçlari ilan edilen listeden takip edecek.

Lisansüstü Egitimde Neden Atatürk Üniversitesi?

Atatürk Üniversitesinde, 8 enstitü müdürlügü bünyesinde yürütülmekte olan lisansüstü egitim-ögretim faaliyetleri kapsaminda, 188 yüksek lisans programinda (176 tezli yüksek lisans ve 12 tezsiz yüksek lisans) 9.223 ögrenci, 205 doktora programinda 2.592 ögrenci, 2 sanatta yeterlik programinda 57 ögrenci, olmak üzere toplam 395 lisansüstü programda 549‘u uluslararasi ögrenci olmak üzere toplam 11.872 ögrenci egitim-ögretim görüyor. Fen Bilimleri Enstitüsünün bazi yüksek lisans programlarinda ise egitim dili Ingilizce olarak yürütülüyor.

Egitim ve Arastirma Olanaklari

Atatürk Üniversitesinin, modern laboratuvarlari, zengin kütüphane kaynaklari ve alaninda uzman akademik kadrosuyla ögrencilere en iyi egitim ve arastirma olanaklari sundugunu belirten Rektör Prof. Dr. Ömer Çomakli, üniversite bünyesinde egitim gören lisansüstü ögrencilerin, ulusal ve uluslararasi projelerde yer alarak, bilim dünyasina katki saglama firsati bulduklarini aktardi.

Rektör Çomakli: “Atatürk Üniversitesi olarak, bilimsel arastirmalarin ve akademik çalismalarin en üst düzeyde tesvik edilmesi ve desteklenmesi amaciyla lisansüstü programlarimizi sürekli olarak gelistirmekteyiz. Üniversitemiz, egitimde kaliteyi ve mükemmeliyeti hedef alarak, ögrencilerimize en iyi egitim ve arastirma olanaklarini sunmayi ilke edinmistir” dedi.

Basvurular Her Yil Artarak Devam Ediyor

Lisansüstü programlara olan yogun ilgi ve bu alanda elde edilen basarilarin, dogru yolda olunduguna iliskin önemli bir gösterge oldugunu vurgulayan Rektör Çomakli: “Basvurularin her yil artarak devam etmesi, akademik kadromuzun üstün çabalari ve üniversitemizin sagladigi imkânlarin bir sonucudur. Özellikle lisansüstü egitimde, ögrencilerimize sundugumuz modern laboratuvarlar, zengin kütüphane kaynaklari ve güçlü akademik danismanlik sistemi ile arastirma ve gelistirme faaliyetlerine büyük önem veriyoruz. Ögrencilerimizin ulusal ve uluslararasi projelerde yer alarak bilim dünyasina katki saglamalarini tesvik ediyoruz. Basarili ve ihtiyaç sahibi ögrencilerimize sagladigimiz burs ve destek programlari ile lisansüstü egitim sürecini daha erisilebilir kilmayi amaçliyoruz. Arastirma projeleri ve akademik çalismalar için sundugumuz fonlar, ögrencilerimizin bilimsel kariyerlerine saglam bir temel olusturmalarina yardimci olmaktadir. Atatürk Üniversitesi olarak, sadece ulusal degil, uluslararasi alanda da saygin bir yer edinmek ve bilim dünyasinda söz sahibi olmak en büyük hedeflerimizdendir. Bu dogrultuda, lisansüstü programlarimiza basvuracak olan tüm adaylara basarilar diliyor, üniversitemizin sundugu imkânlardan en iyi sekilde faydalanmalarini temenni ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA