Arkadas Cinayetine 88 Yil 4 Ay Hapis

Kocaeli’nin Izmit ilçesinde Ufuk Koca’nin tabanca ile ates edilerek öldürülmesine iliskin tutuklanan 2 arkadasi ayri ayri 44 yil 2’ser ay hapis cezasina çarptirildi.

Arkadas Cinayetine 88 Yil 4 Ay Hapis
Olay, 6 Kasim 2023’de Bekirdere Mahallesi Turan Günes Caddesi üzerinde meydana geldi. Iddiaya göre, arkadaslari M.K. ile T.S.’nin yegeninin önünü keserek küfretmesine sinirlenen Ufuk Koca sahislarin yanina gitti. Aralarinda çikan kavgada Ufuk Koca silahla vurularak hayatini kaybetti, süpheliler ise kaçti. Polis ekipleri yaptigi çalisma neticesinde kaçan 2 süpheliyi yakaladi. Ifadeleri alinan sahislar, çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

"Maktulün kardesiyle aramizda husumet vardi"

M.K. daha önceki ifadelerinde, Ufuk Koca’nin kardesi Emre Koca ile aralarinda husumet bulundugunu, kardesinin kendisine sürekli küfür ettigini iddia ederek, "Bu durumu abisi Oguz’a anlattigimda kardesiyle konusacagini ve durumu düzeltecegini söyledi.

Bu konusmadan 1-2 hafta sonra Ufuk beni ve T.S.’yi tehdit etti. Daha sonra Emre, bir gün araba ile önümüzden geçerek tekrar küfür etti. Abisi Oguz’u aradigimda ’Kulagini çekecegim’ dedi.

Bu küfür olayi yasandiginda T.S.’de yanimdaydi. Olay gecesi T.S. ile karsilasmamiz üzerine beraber alkol aldik. Daha sonra yolda yürürken Ufuk ile karsilastik. Ufuk, elini omzuma atip beni bir apartman girisine soktu. Ufuk bana, ’Sen kendini ne zannediyorsun? Senin için iyi olmayacak’ dedi ve kafa atti. Ben kendimi korumaya çalisirken maktulün babasi ve yegeni Y. Koca geldi. Ufuk, yegeni Y.’den biçak aldiktan sonra tekrar yanima geldi ve bana biçak salladi. Ufuk, T.S.’ye de küfür etti. T.S. ates etti, sonra beraber kaçtik. Kaçarken pesimizden gelmesinler diye havaya 2 el ates ettim. Daha sonra silahlari ormana biraktik. Asiri alkollüydüm. Kalçamda kesik vardi, elim ise olay sebebiyle alçiya alindi. Olay gecesi 2 saatte 11 bira içtim, çok sarhostum" ifadelerini kullanmisti.

Saniklar hakkinda Ufuk Koca’yi "kasten öldürmek", maktulün babasi Kenan Koca ile yegeni Y. Koca’yi "öldürmeye tesebbüs" etmek ve "ruhsatsiz silah tasima" suçlarindan dava açildi. Olayla ilgili durusma Kocaeli 4. Agir Ceza Mahkemesinde görülmeye devam etti. Durusmaya tutuklu sanik T.S. ile M.K. ve taraf avukatlari katildi.



"Tek hatam ruhsatsiz silah tasimak"

Savunmasi için söz hakki verilen sanik M.K., "Olayin baslangicinda önceden planlanmis saldiriyla karsi karsiya kaldim. T.S.’nin ates etmesi neticesinde Ufuk Koca yere düstükten sonra ben silahimi çektim. Somut olayda maktul Ufuk Koca’ya zarar verme kastiyla hareket etseydim baslangiçta beni kolumdan tutup binalar arasindaki bosluga çektigi esnada üzerimdeki silahimi kullanmam ya da elinde bulunan biçagi almak için ugrasmak yerine dogrudan silahimla müdahale etmem gerekirdi. Yine kaçarken etrafa ates ettigime dair iddialari da kabul etmiyorum. Zira olayin meydana geldigi yer itibariyle etrafta binalar, araçlar ve farkli cisimler bulunmaktadir. Etrafa ates edilmesi halinde mutlaka mermi isabetinden kaynakli izler mevcut olmasi gerekirdi. Tek hatam ruhsatsiz silah tasimak. Bunun sebebi de olay öncesi sanigin kardesinden almis oldugum sosyal medya ortamindaki tehdit mesajlaridir. Islemedigi suçtan dolayi 20 aydir cezaevinde yatmaktayim. Sonuç itibariyle beraatime ve tahliyeme karar verilmesini talep ediyorum" diye konustu.



"Pismanim"

Sanik T. S. ise "Saldiriyi bertaraf etmek, kendi ve arkadasimin canini kurtarmak için müdahalede bulundum, olay bu sekilde son buldugu için pismanim" seklinde konustu.



2 saniga ayri ayri 44 yil 2 ay hapis

Mahkeme heyeti, T.S. ve M.K.’nin Ufuk Koca’ya karsi isledikleri "kasten öldürme" suçundan ayri ayri 25’er yil hapis, Y. Koca’ya karsi isledikleri "Öldürmeye tesebbüs" suçundan 10 yil 10’ar ay hapis, Kenan Koca’ya karsi isledikleri "Öldürmeye tesebbüs" suçundan 7 yil 6’sar ay hapis, "Ruhsatsiz silah bulundurma" suçundan da 10’ar ay hapis cezasi verildi.

Kaynak: İHA