Akilli Kapi Dönemi, Anahtara Veda

Sivas’ta bir çelik kapi firmasi tarafindan gelistirilen sistem sayesinde adeta akilli olan kapilar, uzaktan kontrol ediliyor yüz tanima sistemiyle açiliyor.

Akilli Kapi Dönemi, Anahtara Veda
Sivas’ta faaliyet gösteren bir çelik kapi firmasi, gelistirdigi yenilikçi yazilimla kapi sistemlerinde çigir açti. 20 yillik deneyimiyle sektöre yön veren Ahmet Turan Yikilgan’in liderligindeki ekip, yaklasik 3 yillik yogun bir çalisma sonucunda, anahtar kullanimini ortadan kaldiran akilli kapi sistemlerini hayata geçirdi. Bu akilli kapi sistemlerinde yer alan yüz tanima teknolojisi, ev sahibinin kapinin önüne gelmesiyle birlikte devreye giriyor. Kamera sayesinde yüzü taniyan sistem, kapi kilidini otomatik olarak açarak ev sahibine konforlu bir giris imkani sunuyor. Sistem, sadece evde kullanimla sinirli degil. Ev sahibi, dünyanin herhangi bir yerinden cep telefonu uygulamasi üzerinden kapisini kontrol edebiliyor. Eger evde yokken kapi önüne yabanci biri gelirse, sistem ev sahibine aninda bildirim göndererek güvenligi sagliyor. Öte yandan yönetici tarafindan tanimlanan yüzleri algilayip kapiyi açan sistem elektrikler gitse dahi bataryasi sayesinde kullanilabiliyor.

Görüntülü dahi konusulabiliyor

Kapilarda görüntülü konusulabildigini söyleyen Ahmet Turan Yikilgan, “Biz yalnizca klasik çelik kapilar degil, sürekli çelik kapilarimizi daha güvenli hale nasil getirebiliriz bunun üzerine çalisan bir firmayiz. O yüzden kendi tasarimimiz olan kapilar da üretiyoruz. Gerek teknolojik, gerekse model ve tasarim açisindan kapilar üretiyoruz. Kapilarimizin diger kapilardan farki, ilk olarak saglamligi ve kalitesidir. Çalistigimiz firmalarla kendi teknik ve sartnamelerimiz var; saç kalinliklari, modelleri ve aksesuarlari diger kapilardan farklidir. Kapilarimizda istege bagli olarak kendi gelistirdigimiz bir sistem uyguluyoruz. Kendi gelistirdigimiz sistemler arasinda, yüz tanima sistemiyle çalisan, uzaktan açilabilen kapi sistemleri ve uzaktan kapinin önündeki insani görüp konusabileceginiz kapi sistemlerimiz var” dedi.



Dünya’nin bir ucundan bile kapi kilidi açilabiliyor

Bütün güvenlik seçeneklerinin bir arada kullanildigi kapilarinin da mevcut oldugunu söyleyen Yikilgan, “Bu özelliklerin tamamini bir arada kullandigimiz bir paketimiz de mevcut, ancak fiyati cazip gelmeyen müsterilerimiz bu özellikleri ayri ayri da satin alabiliyorlar. Sistemimizde ev sakinlerinin yüzlerini tanittigimizda aralarindan birisini yönetici olarak seçiyoruz. Evdeki yönetici kapinin yanina geldiginde kapi o kisinin yüzünü algiliyor ve o sekilde açilabiliyor. Diger bir sistemimiz ise uzaktan, yurt disindan evi kontrol etmek isteyen ya da evde bir sey unuttugunda arkadasindan bir sey aldiracak ve o kiside anahtar yoksa bu durumda kapiyi uzaktan kontrol ederek açabiliyor” seklinde konustu.



“Bu sistem, gündelik hayatta anahtar kullanimina son veriyor”

Bu sistemin gündelik hayattan anahtar kullanimina son vermesini planladiklarini belirten Yikilgan, “Kisiye tek kullanimlik kodlar göndererek, elektrikler gitse dahi bu sistemi aktif edebiliyor. Sahibini tanidigi zaman kapi komple yesil olabiliyor, tanimadigi zaman tamamen kirmizi isik yakabiliyor. Renk tercihi tamamen müsterinin tercihine bagli. Insanlar anahtarlarini unutabiliyorlar veya kaybedebiliyorlar. Çilingir sistemleri almak zorunda kaliyorlar. Bu sistem, gündelik hayatta anahtar kullanimina son veriyor. Diger bir avantajli yönü ise hirsizlik konusunda çok daha güvenli olmasi. Çünkü bu sistemimizde kapinin önüne gelen yabanci bir kisiyi ev sahibine haber veriyor ve böylelikle ev sahibi direkt olaya müdahale edebiliyor ”dedi.

Kaynak: İHA