Mudanya'da Kabotaj Bayrami Coskusu

Türkiye Cumhuriyeti’nin kendi karasularinda hakimiyet ve istiklalini bütün dünyaya ilan ettigi Kabotaj Kanunu’nun 98’inci yil dönümü, Mudanya’da coskuyla kutlandi. Kutlamalar yarismalarla renklenirken, heyecanli dakikalarin yasandigi yagli direk yarismasinda bayragi Abdullah Kurtaran aldi.

Mudanya'da Kabotaj Bayrami Coskusu
1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayrami’nin 98’inci yildönümü, Mudanya’da coskuyla kutlandi. Iskele Meydani Atatürk Aniti’na çelenk sunumu ile baslayan bayram kutlamalarina Mudanya Kaymakami Ayhan Terzi, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, Mudanya Belediye Baskani Deniz Dalgiç’in yani sira, ilçe protokolü, muhtarlar, belediye meclis üyeleri ile Mudanyalilar katildi.

Mudanya sahilinde devam eden kutlamalarda yarismalar öncesinde protokol üyeleri, deniz sehitleri için denize çelenk birakti.

Düzenlenen yarismalar ise büyük heyecana sahne oldu. 200 metrelik yüzme yarisinda Mustafa Kesici birinci olurken, Firat Basarir ikinci, Çagla Özeren ise üçüncülügü elde etti. Bayram kutlarinin geleneksel ve merakla beklenen yarismasi, yagli direkten bayrak kapma yarismasi ise büyük heyecana sahne oldu. Bayragi iki kez tutmasina ragmen direkten söküp alamayan Abdullah Kurtaran, üçüncü denemesinde bayragi alan isim oldu. Kutlamalar kapsaminda saat 14.00’de BUDO Iskelesi’nden vatandaslar için ücretsiz tekne turu düzenlendi.

Kaynak: İHA