Çorum'da Yaz Kuran Kurslari Basladi

Çorum’da Il Müftülügü tarafindan düzenlenen yaz Kuran kurslari basladi.

Çorum'da Yaz Kuran Kurslari Basladi
Yaz kuran kurslarinin açilisi nedeniyle Abdibey Camii’nde gerçeklestirilen programda konusan il kurslar kapsaminda çocuklara Kur’an-i Kerim’in yani sira Peygamber Efendimizin hayati ile ayni zamanda dini bilgiler ve degerler egitimi verilecegini açiklayan Il Müftüsü Sahin Yildirim, “Valiligimiz öncülügünde Müftülük, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ile Milli Egitim Müdürlügü olarak gençlerimize ulasmaya gayret ediyoruz. Her kurum birbiriyle koordineli olarak imkanlarini kullanarak yaz dönemini dolu dolu, coskuyla geçirmenin içerisinde olacak. Bu yil 813 cami ve diger alanlarda bin 177 ögreticimizle beraber egitim faaliyetlerimize devam edecegiz. Bu yil 30 bin genç ve çocugumuza ulasmak istiyoruz” dedi.

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli da, 813 noktada bin 177 ögreticimizle ile yaz kuran Kurslarini baslattiklarini belirterek, “Kurslar 16 Agustos’a kadar devam edecek. Kuran kurslari ve Gençlik merkezlerimiz çocuklarimizla dolup tasacak. Sadece camilerimizde degil Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, Milli Egitim Müdürlügü ile belediyelerimiz bünyelerindeki merkezlerimiz ve kurslarda da bu tür sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler düzenlenecek. Kamu kurumlari olarak hep beraber ortak çalisiyoruz. Sivil toplum kuruluslarimizin çalismalarini da sonuna kadar destekliyoruz” ifadelerini kullandi.

Çocuklarin kurslarda sadece dini bilgileri ögrenmeyecegine dikkat çeken Vali Dagli, “Burada kültürel ve sportif faaliyetlere de katilacak. Hem yeni bilgiler ögrenecekler hem de yeteneklerini gelistirerek vakitlerini en güzel sekilde gerçeklestirmis olacaklar. Camiler ve kurslar arasinda spor turnuvalari olacak. Geziler olacak. Bu yil geçmis yillara göre daha fazla aktivite yapacagiz. Gençlik Merkezleri ve Kuran Kurslarini cazip hale getirecegiz. Gençlerimiz ve çocuklarimiz için ne yapsak azdir. Gençlerimiz ve çocuklarimiz için ne gerekiyorsa yapmaya devam edecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA