Edirne'de Çiftçilerden Yagmur Duasi

Edirne’nin Lalapasa ilçesinde kuraklik endisesi yasayan çiftçiler, yagmur yagmasi için dua etti.

Edirne'de Çiftçilerden Yagmur Duasi
Edirne’nin Lalapasa ilçesine bagli Vaysal köyünde yasayan çiftçiler, yagmur yagmasi için ellerini semaya açip dua etti. Türkiye Bulgaristan sinir hattinda bulunan Balkan köylerinden olan Vaysal’da bir araya gelen yaklasik 2 bin çiftçi, yagmur ve sükür duasi etti. Duaya komsu köylerin imamlari ve çevre köylerden gelen yüzlerce vatandas katildi.

Yagmur ve sükür duasi için kurulan masalarda konuklara etli pilav, helva ve ayran ikram edildi.

Çitçiler, havalarin asiri sicak oldugunu ve ekimini tamamladiklari ürünlerde kuraklik dolayisiyla endiseli olduklarini belirtti.

Yagmur yagislarinin olmadigini belirten Vaysal Köy Muhtari Mustafa Kutlu, yagmur ve sükür duasi yaptiklari ifade etti.

Kuraklik nedeniyle endiseli olduklarini ifade eden Vaysal köyündeki çiftçilerden Mehmet Çamlidagi, "Havalar birkaç gündür sürekli sicak seyrediyor, onun için yüce Allah insallah bize yagmuru nasip eder. Yagmur yagar mi yagmaz mi diye endiseliyiz. Iklim degisince havalar iyice isindi” dedi.

Cevat Isik isimli vatandas ise, "Allah’tan ümit kesilmez, insallah rizkimiz da kesilmez. Yagmur duasi niyetiyle toplandik duamizi ettik, insallah bu kuraklik giderilir. Ayçiçeklerinin gelisim zamani oldugundan dolayi eger yagmur yagmazsa ayçiçekler kurur. Çiftçinin tek beklentisi yagmurdur” diye konustu.

Kaynak: İHA