Yere Izmarit Atanlar Yandi
Bilecik Belediyesi tarafindan baslatilan uygulama kapsaminda yerlere sigara izmariti ve benzeri çöpleri atanlara cezai islem uygulanacagi bilgisi verildi.

‘’Saglikli ve temiz bir ortamda yasamak herkesin en dogal hakkidir. Bilecik Belediyesi Zabita Müdürlügü olarak da buna katki sunmak adina ilimizde yerlere sigara izmariti ve benzeri çöp atanlara Kabahatler Kanunu’nun 41’inci maddesinin 1’inci bendine göre 313 TL’lik bir ceza yazmak konusunda görevimiz ve hakkimiz bulunmaktadir. Tabi ki bizim önceligimiz toplumun bu konuda bilinçlenmesidir. Bizim buradaki amacimiz caydiriciligi saglamaktir. Vatandaslarimizin da sunu çok iyi bilmesi gerekiyor. Hepimizin saglikli ve temiz bir ortamda yasayabilmemiz için belirlenen bu kurallara uymamiz gerekiyor. Bizler, Belediye yasaklari kanununda da bunlari belirtmis bulunuyoruz. Madde 9’da da ayni sekilde çevreyi kirletmek yasak ibaresi var."
"Uygulamaya yönelik denetimler araliksiz devam ediyor"
Uygulamaya yönelik denetimlerin araliksiz sekilde devam ettigini kaydeden Zabita Müdürü Öndersev, "Ayni sekilde 4207 sayili tütün kanununa da baktigimizda burada 3. Maddenin 12. bendine göre izmarit ve benzeri tütün ürünlerine ait çöpleri yerlere atmak da yasak ve cezai islemi gerektiriyor. Bu konuda bizler de vatandaslarimizin son derece hassasiyet göstereceklerine inaniyoruz. Bizler de Zabita Müdürlügü olarak bu konuyu yakindan takip etmeye devam edecegiz" ifadelerini kullandi.
