Sinava Saniyeler Kala Yetistiler

Ordu’da Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) ilk oturumuna yetismek isteyenler, kapinin kapanmasina 5 saniye kala içeriye girebildi. Bazi ögrenciler ise 1 dakika ile sinavi kaçirdi.

Sinava Saniyeler Kala Yetistiler
Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) ilk oturumu saat 10.15’te basladi.

165 dakika sürecek olan sinav için ögrenciler erken saatlerden itibaren sinava girecekleri okul önlerine velileri ve yakinlari ile geldi. Ordu’da sinava girecek olan ögrenciler heyecanli dakikalar yasadi. Son saniyede salona girmek isteyen ögrenciler kosarak gelirken, bazi ögrenciler 5 saniye ile sinava girebildi, kimi ögrenciler ise 1 dakika ile sinavi kaçirdi. Ögrenciler sinavin baslamasi ile salonda ter dökerken, aileleri ise okul çevresinde ve sahilde Kur’an-i Kerim okudu, örgü ördü ve piknik yapti.

Ilk kez sinava giren kizini okul çevresinde Kur’an-i Kerim okuyarak bekleyen Hülya Çiçek, “Tüm ögrencilere Allah zihin açikligi versin. Gurur verici ce zor bir durum. Kizim ilk kez sinava girdi, ben de Kur’an-i Kerim okuyup dua ederek bekliyorum. Biz saat 07.00 siralarinda geldik ama beklemek ve sabretmek de güzel” dedi.

Hamide Yildirim ise veli ise “Çok heyecanliyiz, en küçük kizim sinava girdi. Sinava güzel hazirlandi ama çok heyecanliydi. Insallah hayirlisi olur. Allah tüm çocuklara zihin açikligi versin. Benim en küçük çocugum oldugu için ablalari kadar heyecanli degilim” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA