Ordu'da Dezavantajli Kisilere Ücretsiz Tiras Hizmeti

Ordu Il Müftülügü tarafindan dezavantajli ve engelli vatandaslara yönelik baslatilan çalisma ile aylik yaklasik 60 kisi ücretsiz tiras hizmetinden faydalaniyor.

Ordu'da Dezavantajli Kisilere Ücretsiz Tiras Hizmeti
Ordu Il Müftülügü Engelliler Koordinatörlügü öncülügünde ocak ayinda down sendromlu, engelli bireyler, yaslilar ve dezavantajli bireylere yönelik saç ve sakal bakimina yönelik çalisma baslatildi. Altinordu ilçesinde berber Murat Çapan’in destek verdigi projede vatandaslar ya evlerinde tiras ediliyor, ya da araç evden alinip, tiras edildikten sonra yeniden evlerine geri birakiliyor.

“Aylik yaklasik 60 kisi hizmetten faydalaniyor”

Il Müftülügü Engelli Koordinatör Yekta Köse, proje hakkinda yaptigi açiklamada, “Il Müftümüz Dr. Ismail Çiçek önderliginde merkez ve ilçelerimizde 42 personelle engelli koordinatör arkadaslarimiz engellilere yönelik faaliyetlerde bulunuyor. Bu sosyal sorumluluk projeleri kapsaminda dezavantajli ve engelli kardeslerimize kuaför hizmeti veriliyor. Bu kapsamda berber Murat Çapan bu kardeslerimizi tiras ederek bize destek veriyor. Berbere gelemeyenleri evlerinden alip getiriyoruz, tirastan sonra tekrardan evlerine götürüyoruz. Bu sadece Allah rizasi için. Hedefimiz tüm ilçelerimize ulasmak. Bu dogrultuda ayda yaklasik 60 civari yasli ve engelli kardesimize hizmet veriyoruz” diye konustu.



“Bu projede yer almaktan çok mutluyuz”

Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan berber Murat Çapan ise, “Bu projede dahil olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz, Allah hepsinden razi olsun. Gelen arkadaslarimiza saç ve sakal tirasi, yikama, isterlerse boyama, maske gibi hizmetler veriyoruz. Bu hizmeti 5 kisilik ekibimizle veriyoruz. Gelemeyenlerin evlerine gidiyoruz, evde yapamadiklarimizi da araçla alip buraya getiriyoruz ve burada tiras ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA