Yildirim Belediyesi Çevrefest'te

Sifir atik çalismalari ve çevre dostu projeleriyle önemli çalismalara imza atan Yildirim Belediyesi, çevre haftasi etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Çevrefest’te yerini aldi.

Yildirim Belediyesi Çevrefest'te
Yildirim Belediyesi, Baskent Millet Bahçesi’nde ‘Hepimizin Bir Dünyasi Var’ temasiyla kapilarini açan ve 9 Haziran’a kadar sürecek Çevrefest’te yerini aldi. Festivalde, çevre ve sifir atik çalismalariyla öne çikan Yildirim Belediyesi, ilçede gerçeklestirdigi sifir atik projelerini ziyaretçilerle paylasti ve Sifir Atik ve Iklim Degisikligi Müdürlügü’nde üretilen ürünlerden olusan paketleri ziyaretçilere dagitti.

Yildirim’da göreve geldikleri günden bu yana çevre alaninda birbirinden önemli projelere imza attiklarini belirten Yildirim Belediye Baskani Oktay Yilmaz, “Insan, geçmisi, bugünü ve gelecegiyle bir bütündür. Yildirim Belediyesi olarak biz de hem geçmisi hem bugünü hem de gelecegi ihya etmeye gayret ediyoruz. Bizim gelecekten anladigimiz; çocuklarimiza saglikli, güvenli ve yesil bir dünya birakmaktir. Bir yandan yesil alanlarimizi artirirken, bir yandan da evlatlarimiza daha yasanabilir bir çevre sunmanin gayreti içindeyiz. Etkin geri dönüsüm faaliyetleriyle hava kirliligini ve su kirliligini önemli ölçüde azaltabiliyoruz. Çevreye duyarli uygulamalarimizla insan sagligini tehdit eden durumlarin önüne geçiyor, çevremizi koruyarak gelecek nesillere birakiyoruz. Geri dönüsüm sayesinde hem çevremizi koruyor hem de ekonomimize arti deger katiyoruz. Yildirim Belediyesi olarak, Yildirim’i tam anlamiyla çevre dostu bir kent haline getirmek için çalismalarimizi sürdürecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA