Tunceli'de, Yenidogan Canlandirma Egitimi

Tunceli’de, hemsire, ebe ve acil tip teknisyenlerine yenidogan canlandirma programi (NRP) egitimi verildi.

Tunceli'de, Yenidogan Canlandirma Egitimi
Tunceli Il Saglik Müdürlügü ve Diyarbakir Il Saglik Müdürlügü ile isbirligiyle 3 gün süreyle 23 hemsire, ebe ve acil tip teknisyenine yenidogan canlandirma programi (NRP) egitimi verildi.

Egitime iliskin bilgi veren Tunceli Il Saglik Müdürü Dr. Muhammed Duran, ’’Tüm dünyada yilda 4 milyon yenidogan ölmekte ve bunlarin yüzde 23’ü dogum sonrasi solunum durmasina bagli kaybedilmektedir. Dünyada oldugu gibi ülkemizde de solunum durmasi temel bir yenidogan sorunu olmayi sürdürmektedir. Dogumu izleyen dakikalar bebegin anne karni disindaki yasama uyum saglamasina yardim edilmesi gereken kritik dakikalardir. Solunumu durmus bir bebege yasamin ilk birkaç dakikasinda yapilan girisimlerin sonuçlari, yasamin niteligini dogrudan etkileyerek tüm bir yasam boyunca sürecek sonuçlar dogurur. Bu nedenle dogum odasinda uygun gereçlerin her an hazir olmasi ve doguma eslik eden saglik personelinin yenidogan canlandirmasinda becerili ve uyumlu bir ekip olarak olayi ele almalari elzemdir” dedi.

Egitimin sonunda Il Müdürü Dr. Duran, Diyarbakir Il Saglik Müdürlügünde yenidogan canlandirma programi egitmenlerine sertifika ve katilim belgesi verdi.
Kaynak: İHA