Baskan Tavli Açiklamasi 'Sifir Atik Noktasinda Bölgede Lider Konumdayiz'

Ordu’nun Ünye Belediyesi tarafindan Atik Getirme Merkezi hizmete sunuldu. Belediye Baskani Hüseyin Tavli, sifir atik konusunda bölgede lider konumda olduklarini söyledi.

Baskan Tavli Açiklamasi 'Sifir Atik Noktasinda Bölgede Lider Konumdayiz'
Ünye Belediyesi çevre koruma ve geri dönüsüm projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Bu kapsamda geri dönüsüm konusunda geçen yil Kompos ve Sokak Hayvanlari Mama Tesisini hizmete sunan Ünye Belediyesi, son olarak Atik Getirme Merkezini hizmete açti. Ünye Yunus Emre Mahallesi’nde yapimi tamamlanan tesis, düzenlenen törenle hizmete girdi.

"Çevreye ve dogaya saygili bir sehir olarak ilçemizde bu organizasyonun öncüsü olalim istiyoruz"

Açilista konusan Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, daha yasanabilir bir dünya için geri dönüsümün önemine dikkat çekti. Tavli, “Çevremiz kirlendikçe iklim degisikliklerinin nelere sebep olduguna hep birlikte sahit oluyoruz. Bu nedenle havanin, çevremizin ve doganin temiz tutulmasi, gelecek nesillere emanet edecegimiz en güzel miraslardan bir tanesidir. Yerel yönetim olarak Ordu ilimizde ilk olarak bölgemize kazandirdigimiz Atik Getirme Merkezi ile beraber halkimizin katilim ile birlikte çevreye ve dogaya saygili bir sehir olarak ilçemizde bu organizasyonun öncüsü olalim istiyoruz” diye konustu.

Çevreyi koruma anlaminda hava kirliligini de önemine deginen Ünye Belediye Baskani Hüseyin Tavli, dogalgaz kullanimini kent geneline yayarak hava kirliligini önüne geçtiklerini, 2023-2024 kisini ilçede ilk kez hava kirliligi yasanmadan geçirdiklerini söyledi.



“Kompos ve Sokak Hayvanlari Mama Tesisimizle gida atiklarini geri kazandiriyoruz”

Geri dönüsüm anlaminda geçen yil hizmete sunulan Kompos ve Sokak Hayvanlari Mamam Tesisinden de bahseden Baskan Tavli, “Özellikle ekmek basta olmak üzere gida atiklarini tesislerimizde isliyor ve sokak hayvanlarimiz için uzun ömürlü kuru mama haline getiriyoruz. Mamalarimiz ise tamamen ücretsiz sekilde dagitiliyor” ifadelerine yer verdi.

Atik Getirme Merkezinde 14 farkli kategoride ayristirma yapilacak, çevreye atilan atiklar böylece yeniden geri dönüsümle kazandirilacak ve ayni zamanda ekonomiye de katki saglamis olacak.

Düzenlenen programa Ünye Kaymakami Ayhan Isik, Ordu Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Müdürü Hüseyin Öztürk siyasi parti ilçe baskanlari, STK temsilcileri, oda baskanlari, protokol, okul temsilcileri ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA