Tunceli'de Afetle Mücadele Ve Bilinçlendirme Egitimleri

Tunceli Munzur Üniversitesi Çemisgezek Meslek Yüksekokulu ögrencilerine afetle mücadele ve bilinçlendirme egitimleri verildi.

Tunceli'de Afetle Mücadele Ve Bilinçlendirme Egitimleri
Tunceli kent genelinde, kamu kurum ve kuruluslari ve gönüllü ekiplere afetlerle mücadele egitimleri devam ediyor. Bu çerçevede, Çemisgezek Meslek Yüksekokulu ögrencileri, gönüllülük çalismalari derslerinde, muhtemel afetlere karsi mücadele ve bilinçlendirme egitimleri gördü. AFAD’in düzenlemis oldugu egitim programina katilim saglayan yaklasik 100 gönüllü ögrenciye sertifikali afetle mücadele temel egitimleri verildi.

Munzur Üniversitesi Çemisgezek Meslek Yüksekokulunda görevli ögretim görevlisi Muhammed Demir, "Ülkemizde son yillarda yasanan dogal afetler hepimizi derinden etkilemistir. Felaketlerle sonuçlanan doga olaylariyla mücadele edilmesi ve bu mücadelenin en önemli asamasinin olaylara karsi hazirlikli olma düsüncesiyle ögrencilerimizle birlikte neler yapabiliriz üzerine bir degerlendirme yaptik. 6 Subat 2023 depreminden sonra gönüllülük çalismalari dersinde ögrencilerimizle birlikte afetle mücadele ve bilinçlendirme kapsaminda AFAD’in düzenlemis oldugu AFAD gönüllüsü egitim programina katilim saglamaya basladik. 2023 ve 2024 yillarinda yaklasik yüz ögrencimize temel egitimleri aldirarak sertifikalarini aldirdik. Mezun olup giden ögrencilerimizin bir kismi memleketlerinde ileri seviye AFAD egitimlerini alarak arama kurtarma ekiplerine dahil oldular. Bundan sonraki süreçlerde de Gönüllülük Çalismalari dersinde ögrencilerimizle birlikte bu egitimleri devam ettirme gayretinde olacagiz’’ dedi.

Kaynak: İHA