Hakkari Belediye Baskani Akis'in Durusmasi Basladi

Hakkari Belediye Baskani Mehmet Siddik Akis’in yargilandigi davanin karar durusmasi basladi.

Hakkari Belediye Baskani Akis'in Durusmasi Basladi
Hakkari Cumhuriyet Bassavciliginin yürüttügü bir sorusturma kapsaminda gözaltina alinan ve yerine Hakkari Valisi Ali Çelik’in görevlendirildigi Hakkari Belediye Baskani Mehmet Siddik Akis’in Hakkari 1. Agir Ceza Mahkemesinde yargilandigi davanin durusmasi basladi.

14 kisinin yargilandigi davaya sadece Akis katilirken, kimlik tespitinin ardindan durusma basladi.

Durusmada savunma yapan Akis, dönemin savcisinin, polisinin, hakiminin FETÖ’cü olduklarini ve hazirladiklari dosyanin siyasi oldugunu söyleyerek, “Bugün gündeme alinan dosyanin da siyasi oldugunu söylüyorum. Benim basim dik. 53 yasindayim, bunca yildir mücadele ediyorum ve mücadele etmeye devam edecegim. Benim kaçtigima iliskin haberlerin yapildigini duydum, ben asla kaçma girisiminde bulunmadim. Ben yaptigim her seyin arkasindayim, siyasi olarak ne yapmam gerekiyorsa onu yaptim. Karsinizda basi dik bir sekilde duruyorum. Ben baris, kardeslik, adalet, esitlik, özgürlük dedim. Tüm yasamimi bunlarin etrafinda ördüm, bundan sonra da öyle yapacagim. Tutuklanmaktan, cezaevine girmekten korkmuyorum. Basim dik bir sekilde karsinizdayim. Sizden ne beraat ne tahliye talep etmiyorum” dedi.

Savunmasinin sonunda ise yeniden iddianame hazirlanmasini talep eden Akis, “Neden 4 ay, bir yil önce yargilanma yapilmadi da simdi yapiliyor? Bu yargilamanin siyasi oldugunu biliyorum. Ben bugüne kadar tek kurusuna kadar hiçbir seye dokunmadan halkimiz için görevimi serefiyle yaptim” ifadelerini kullandi.

Akis’in ardindan avukatlar savunma yapmaya basladi.

Polis ekipleri adliye önünde genis güvenlik önlemi alirken, partililerin bekleyisi ise devam ediyor.
Kaynak: İHA