Hakkâri'de Yilsonu Sergisi'

Hakkâri Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü tarafindan "1-7 Haziran Hayat Boyu Ögrenme Haftasi" etkinlikleri kapsaminda yilsonu sergisi düzenlendi.

Hakkâri'de Yilsonu Sergisi'
Gençlik ve Spor Il Müdürlügü spor salonunda düzenlenen sergi, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Burada konusan Milli Egitim Müdürü Nurettin Yilmaz, istihdama yönelik mesleki ve kisisel gelisim kurslarini vatandaslarla bulusturmaya devam edeceklerini belirterek, “2023-2024 egitim ögretim yilinda, 2 bin 259 kursta 574 usta ögretici esliginde 10 bin 514 erkek ve 18 bin 657 kadin olmak üzere toplamda 29 bin 171 vatandasa farkli branslarda egitimler verdik. Bir yandan sönmeye yüz tutmus el sanatlarimizi canlandirirken, öbür taraftan yazilim gibi çagi dogru okuyacak mesleklerle ilgili kurslarimizi açtik” dedi.

Yapilan konusmalarin ardindan protokol üyeleri, sergi alanindaki eserleri inceledi. Jimnastik gösterisinin yapildigi minik dengbejlerin seslendirdigi yöresel türkülerin ardindan miniklerin gelin alayini ugurlamasi yogun ilgi gördü.

Vali Yardimcisi Furkan Berber, MEB Hayat Boyu Ögrenme Genel Müdürlügü Izleme ve Degerlendirme Daire Baskani Ferhat Davran’in da katildigi serginin aksam saatlerine kadar açik kalacagi belirtildi.
Kaynak: İHA