Findigin Yapragindan Sarma Yaptilar

Giresun’un Piraziz ilçesinde yöresel lezzetlerin tanitilmasi için ev hanimlari tarafindan Yerel Mutfak Festivali gerçeklestirildi. Tanitilan yemekler arasinda yer alan findik yapragi sarmasi dikkat çekti.

Findigin Yapragindan Sarma Yaptilar
Ilçede ev hanimlari tarafindan kurulan Piraziz Yerel Eylem Grubu Dernegi’nce (PIRYEG) ilçe stadinda organize edilen festivalde yöreye özgü çali çilegi çorbasi, findik yapragi sarmasi, karayemis tuzlamasi, Piraziz köftesi, findikli burma tatlisi gibi 100 civarinda ürün sergilendi. Ilçedeki kadinlar tarafindan yapilan yemekler il ve ilçe disindan gelen katilimcilara ikram edildi.

PIRYEG görevlisi ve organizasyon sorumlusu Demet Öztürk, gazetecilere, amaçlarinin yereldeki ürünlerin taninirligini artirmak oldugunu söyledi.

Festivalde findik yapragi sarmasi, isirganli pasta gibi farkli lezzetleri sergilediklerini dile getiren Öztürk, yörede yetisen bitkileri kullanarak farkli lezzetler ortaya çikardiklarini aktardi.

"Tarifi 80 yasindaki bir teyzeden aldik"

Öztürk, özellikle findik yapragi sarmasinin geçmisten bugüne unutulan bir lezzet olduguna dikkati çekerek “Piraziz’de yasayan 80 yasindaki bir teyzemizin tarifi ile findik yapragi sarmasini yaptik. Amacimiz eski tatlarimizi günümüzde de tadabilmek, kaybolmamasini saglamak” dedi.

Vejeteryan ürünlerin yörede çok fazla olduguna isaret eden Öztürk, “Bu ürünleri günümüze uyarlamak istedik. Isirgani pastaya dönüstürdük, çok da lezzetli oldu” diye konustu.

Öztürk, cografi isaretli isirgan ve findigi da festivalde bir çok yemekte kullanildigini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA