Denizden Günes Enerji Paneli Çikti

Çanakkale’de 5-9 Haziran Türkiye Çevre Haftasi etkinlikleri çerçevesinde dalgiçlar marinada dalis gerçeklestirerek deniz temizligi yapti. Denizden, günes enerji paneli, otomobil lastigi ve çok sayida alkol sisesi çikti.

Denizden Günes Enerji Paneli Çikti
Marinada yapilan deniz temizligine sahil güvenlik, kiyi emniyeti, deniz polisi, Çanakkale Belediyesi dalis ekibi destek verdi. Çanakkale Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Bekir Çelen, “Çanakkale Marinada dalgiçlarimizla deniz temizligi yapacagiz. Bir farkindalik olusturmak için burada denizin içindeki atiklari toplayacagiz. Dünyamiz bize çocuklarimizin emaneti, sürdürülebilir ve kaliteli bir çevrede yasamak için hepimizin bir dünyasi var sloganiyla bu yilki Çevre Haftasi etkinliklerine basladik. Bununla beraber vatandaslarimizda çevre bilinci olusturmak ve çocuklarimizin emanetine sahip çikmayi göstermeyi hedefliyoruz. Yarinin büyüklerine çevre bilincini asilamak hepimizin en önemli görevlerinden biridir” dedi.

Yapilan temizlik çalismasinda günes enerji paneli, otomobil lastigi, firça, cam ve pet sise gibi birçok atik çikartildi.

Çikarilan atiklar marina önünde sergilendi.
Kaynak: İHA