Denizden Balik Degil Çöp Çikti

Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsaminda Giresun Valiligi himayelerinde Giresun Belediyesi is birligi ile Dünya Çevre etkinligi düzenlendi. Protokol ve ögrenciler sahilde çöp toplarken bazi vatandaslarin ise umursamadan yüzmeleri dikkat çekti.

Denizden Balik Degil Çöp Çikti
Giresun Belediye Plajinda düzenlenen etkinlige Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Belediye Baskan Yardimcisi Fazil Kulakli, Il Emniyet Müdürü Recep Güzelyazici, Jandarma Albay Özgür Özer, daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluslari ile ögrenciler katildi.

Düzenlenen etkinlikte Giresun Sahil Güvenlik Bot Komutanligi ve Giresun Belediyesi Itfaiye Müdürlügü Sualti Arama Kurtarma ekipleri denizde çöp topladi. Sahilde ve denizde toplanan çöpler ayristirilarak çöp kutularina konuldu.

Düzenlenen etkinlikle ilgili konusan Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, ”Yasanabilir daha temiz bir dünya için gayret göstermek durumundayiz. Bu konuda insanoglu olarak sorumluluklarimiz var. Yine sürdürülebilir kalkinmanin prensiplerine uygun olarak hareket edecegiz. Giresun’un essiz güzelliklerini temiz tutmak için çaba harcayalim. Ayrica denizden çikanlar bizleri sasirtti. Oysaki denizden sadece balik çikmasi lazim ama her sey çikiyor maalesef. Buz insanoglu olarak sorumlulugumuzu yerine getirmedigimizi gösteriyor” dedi.

Yapilan açiklamanin ardindan protokol üyeleri ve ögrenciler sahilde ellerinde çöp torbalariyla çöp toplarken, bazi vatandaslarin umursamadan denizde yüzmeleri ise dikkat çekti.
Kaynak: İHA