Çevre Dostu Baskan

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler, göreve basladigindan bu zamana kadar geçen 5 yillik süreçte Ordu’da toplumsal sorun haline gelen çevre sorunlarini tek tek çözdü. Baskan Güler, yeni tabiat parklarini, sosyal tesisleri halkin hizmetine kazandirirken, son yillarin en yüksek yesillendirme ve agaçlandirma çalismasi yapti.

Çevre Dostu Baskan


On yillarin sorunu çözüldü

Baskan Güler, özellikle toplumsal sorun haline gelen ve geçmis dönemlerde Belediyelerin basini oldukça agritan çöp sorununu kökten çözdü. Güler, Ünye, Fatsa, Persembe’de deniz ve doga dengesini tehdit eden vahsi çöp depolama alanlarini kapatarak rehabilite etti. Böylelikle ilçeleri rahatlatan Baskan Güler, Çaybasi ilçesinde bulunan Ilküvez Kati Atik Depolama alanini yeniden düzenleyerek kati atiklardan elektrik üreten tesis haline getirdi.

Ordu tabiat parklari ile donatildi

Baskan Güler, mesire ve turistik özelligi bulunan alanlari çevre etkisini koruyarak Ordu’ya yeni park ve tabiat parklari kazandirdi. Baskan Güler, Altinordu’da kumsaldaki gökdelenleri yikarak alani sosyal tesis haline getirerek halka açti.

Yine toplu konut yapilmasi düsünülen Durugöl arazisini ranta kurban etmeyen Baskan Güler, alani Tabiat Parki haline dönüstürdü. Daha düne kadar mezbelelik olan Melet irmagi kiyilarini ‘Büyük Melet Projesi’yle sosyal yasam alanina çevirdi.

Bunlarla yetinmeyen Baskan Güler, Kordon Park, Yoroz Seyir Tepesi, Ihlamur ve Erguvan Park, Cumhuriyet Engelsiz Park, Tayfun Gürsoy Parki, Ünye’de Ünye Çamlik, Fatsa’da Fatsa Adasi, Fatsa Bolaman Park, Fatsa Yaliköy Parklari ve Fatsa Gaga Gölü Tabiat Parki’ni halkin hizmetine sundu.

Her çalismada çevre korundu

Çalismalar kapsaminda peyzajindan kent mobilyasina her detayi ayri düsünülen projelerde kapsamli bir temizlik çalismalari da gerçeklestirildi.

Büyüksehir Belediyesi ekiplerince yapilan temizlik çalismalarinda basta Durugöl, Fatsa Gaga Gölü ve Melet Projesi olmak üzere tüm alanlarda onlarca torba atik çikarildi.

Ordu’nun yesil alan miktari yüzde 116 artti

Çevre çalismalarinda hiz kesmeyen Baskan Güler, göreve geldigi günden bu yana il genelinde 758 bin metrekare olan yesil alan miktari 890 bin metrekare ilave yesil alan ile 1 milyon 648 bin metrekareye çikardi. Baskan Güler ile birlikte adeta yesil seferberlik ilan edilen Ordu’da 23 bin 130 agaç, 602 bin 380 fidan ve çesitli türlerde 5 milyon 321 bin adet çiçek ve bitki toprakla bulustu. Bu çalismalar sonucu Ordu’nun yesil alan miktari yüzde 116 artis sagladi.

61 gölet

Baskan Güler, su kaynaklarinin çesitlendirilmesini saglamak ve gelecekte olusabilecek kurakliga karsi tedbirli olmak amaciyla 10 ilçede 61 göleti hizmete sundu.

Baskan Güler çalismalariyla 2019 yilindan bu yana kirsal mahalleler agirlikli Akkus’ta 1, Altinordu’da 8, Aybasti’da 6, Çatalpinar’da 3, Gölköy’de 5, Ikizce ’de 1, Kabatas’ta 5, Korgan’da 11, Mesudiye’de 19 ve Persembe’de 2 olmak üzere içme suyu, hayvancilik ve tarimda kullanilacak 61 göleti Ordu’ya kazandirdi. Yapimi tamamlanan bu göletler içme suyu ve hayvancilikta kullaniliyor.
Kaynak: İHA