Yozgat'ta Hasta Ve Yaslilarin 'Berber Mesut'u' Gönüllere Taht Kuruyor

Yozgat’in Akdagmadeni ilçesinde berberlik meslegini sürdüren Mesut Tastan, son 3 yildir engelli, yasli, hasta, kimsesiz ve köy çocuklarinin saç-sakal tirasini gönüllü olarak ücretsiz yapiyor. Kendi imkanlariyla köy köy dolasan Tastan, vatandaslarin saç-sakal tiraslarini yaparak onlari Kurban Bayrami’na hazirliyor.

Yozgat'ta Hasta Ve Yaslilarin 'Berber Mesut'u' Gönüllere Taht Kuruyor


Akdagmadeni Ilçesinde berberlik meslegini icra eden Mesut Tastan (35), kendi imkanlariyla köyleri dolasarak, saglik sorunlari veya yaslilik nedeniyle berbere gelemeyen vatandaslara ücretsiz saç ve sakal tirasi hizmeti sunuyor. Mesut Tastan’in bu gönüllülük faaliyeti, ilçe sakinleri tarafindan da büyük takdir ile karsilaniyor. Her hafta belirli günlerde, yaninda tasidigi ekipman çantasi ile köy köy gezerek yasli ve hastalarin evlerine konuk olan Tastan, onlarin saç ve sakal bakimlarini özenle yapiyor. Tastan, ayrica bölgedeki köy okullarinda egitim gören ögrencilerin de saç kesimi yapiyor. Yaklasan Kurban Bayrami öncesi Tastan, vatandaslarin saç ve sakal tiraslarini da yaparak onlari hem bayrama hazirliyor hem de hayir dualarini aliyor.

Tastan´in bu özverili çalismasi, köylerdeki yasli ve hasta vatandaslarin hayatini kolaylastirmanin yani sira, onlara moral ve sosyal destek de sagliyor. Evlerine giderek onlarla sohbet eden ve dertlerini dinleyen ve gittigi evin birtakim iasesini karsilayan Tastan, bu hizmeti büyük bir sevgi ve gönüllülük ile sürdürüyor.

"15 günde bir esimi tiras ediyor"

Esi engelli oldugu için berbere gidemedigini söyleyen Hatice Tomarik “Benim esim engelli, ayaga kalkamiyor, Mesut oglum da eve geliyor ve esimi ücretsiz tiras ediyor. 15 güne bir esimi tiras ediyor. Ona çok tesekkür ediyorum” dedi.



"Bu Rabbimin rizasi için yapilan bir hizmet"

Mesut Tastan köylere giderek ücretsiz tiras yaptigini ifade ederek, "Akdagmadeni’nde berberlik yapiyorum. Gönüllü olarak, yasli, engelli amcalarimizi ve köyde okuyan bütün ögrencilerimizi köye giderek tiras ediyorum. Hiçbirinden herhangi bir ücret almiyorum, bu Rabbimin rizasi için yapilan bir hizmet. Gönülden gelen bir is bu, bana bagimlilik yapti, onlarin yüregine dokunup mutlu etmek beni de mutlu ediyor. Akdagmadeni ilçemizde 85 köydeki yaslilarimiz var, onlar ilçeye gelip tiras olamiyorlar. Biz de onlarin ayagina gelip gönüllü olarak onlari evlerinde tiras ediyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA