Trabzon'da Dilencilere Göz Açtirilmiyor

Trabzon Büyüksehir Belediyesi Zabita Dairesi Baskanligi’na bagli ekipler tarafindan dilencilikle mücadele çalismalarinda 2024 yili içerisinde 354 dilenciye müdahale ederken, 3 kisi hakkinda idari islem baslatildi.

Trabzon'da Dilencilere Göz Açtirilmiyor
Trabzon’da yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artan ziyaretçi sayisindan dolayi Trabzon Büyüksehir Belediyesi, vatandaslarin huzuru ve güvenligi için tedbirleri artiriyor. Bu kapsamda Büyüksehir Belediyesi Zabita Dairesi Baskanligi’na bagli ekipler, sehrin muhtelif yerlerinde dilencilere karsi operasyonlarini araliksiz sürdürüyor. Yapilan çalismalar neticesinde zabita ekipleri, 2024 yili içerisinde 354 dilenciye müdahale ederken bunlardan 3’ü hakkinda idari islem baslatildi.

Trabzon Büyüksehir Belediyesi’nden yapilan açiklamada, sehirde dilencilikle mücadelenin devam ettigi belirtilerek “7 kisiden olusan 2 tanesi motorlu olmak üzere 2 farkli ekibimiz, sürekli dilencilikle mücadele konusunda çalismalarini yürütüyor. Bunlara ek olarak tüm ilçelerdeki zabita ekiplerimiz de çalismalarini ayni kararlilikla yürütüyor. Özellikle sirkülasyonun yogun oldugu bölgelerde ekiplerimiz daha yogun bir faaliyet gösteriyor. Dilencilikle mücadele konusunda sadece zabita ekiplerimizle degil Emniyet Il Müdürlügü ve Il Göç Idaresi ile müsterek çalisiyoruz. Sehirdeki huzur ve güven ortamini idame ettirmek için çalismalarimiz kararliliklar devam edecek” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA