'Medya, Kültür Sanat Ve Turizm Bulusmalari' Ardahan'da Düzenlendi

Kültür Sanat Muhabirleri Dernegince düzenlenen "5. Medya, Kültür Sanat ve Turizm Bulusmalari" programinda Ardahan’in dogal güzellikleri ve tarihi zenginligi basin mensuplarina tanitildi.

'Medya, Kültür Sanat Ve Turizm Bulusmalari' Ardahan'da Düzenlendi
Ak parti Milletvekili Kaan Koç ’un daveti, Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek’in ev sahipliginde Merkezi Ankara’da bulunan Kültür Sanat Muhabirleri Dernegi tarafindan düzenlenen Medya Kültür Sanat ve Turizm Bulusmalari programi Ardahan’da gerçeklesti. Bir çok gazete ve ajansin kültür sanat muhabirlerinin yer aldigi bulusmada Ardahan’in tarihi ve turistik degerleri tanitildi.

Damal Bebekevi, Ardahan Kongreleri ve Kongre Binasi, Ardahan Kalesi, Ardahan Sehir Merkezi, Çildir Gölü, Çildir Aktas Gölü, Gürcistan Siniri, Mozeret Tepesinde Karaçay Kanyonu ve Seytan Kalesi Seyri ve son olarak Damal ilçesinde Seyitoren Köyünde Atatürk Silueti Seyri Etkinlikleri gerçeklesti.

Kent gezisine iliskin gazetecilere açiklama yapan Kültür Sanat Muhabirleri Dernegi Baskani Ibrahim Gökdemir, Ardahan’in kültürel degerlerini incelediklerini, tarihi mekanlari ziyaret etmekten mutlu olduklarini söyledi.



Il Kültür ve Turizm Müdürü Ugur Dede de tarihi yerler hakkinda bilgi vererek, Ardahan’in sadece bitki örtüsü ve hayvancilik açisindan öne çikmadigini, kentin Türklerin Anadolu’ya girdigi kapi oldugunu anlatti.

Dede, sehrin Kurtulus Savasi ve Milli Mücadele ruhu açisindan ilklerin adresi oldugunu vurguladi.

Telif Haklari Genel Müdürlügü Koordinasyon ve Destek Hizmetleri Daire Baskani Sanem Arikan da ilk kez geldigi Ardahan’da duygulu anlar yasadigini ifade etti.

Bir sehrin ruhunu anlamak için oraya gitmenin sart oldugunu ve bunu Ardahan’da anladigini dile getiren Arikan, "Kongre binasini gördük ve çok mutlu olduk. Milli Mücadele ruhunu yeniden yasadik. Sunu bir kez daha anladim ki, bu topraklar bizler için çok kiymetli. Her bir karisi için Kars ve Ardahan’da çok asker sehit olmus. Ardahan’i hem tarihi degerini hem de kültürünü, dogal güzelliklerini anlatmamiz gerekiyor" dedi.

Kaynak: İHA