Amasya Üniversitesi 5Bin320 Mezun Verdi

Amasya Üniversitesi 2023-2024 akademik yilinda 5bin320 mezun verdi. Çelebi Mehmet Kent Meydani’nda düzenlenen programda ögrenciler mezuniyet sevinci yasadi.

Amasya Üniversitesi 5Bin320 Mezun Verdi
Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hakki Turabi, “Amasya Üniversitesi olarak 3 bin 840’ü ön lisans ve bin 480’i lisans olmak üzere 5bin320 mezunumuzu ugurlamanin hakli gururunu hep birlikte yasiyoruz” dedi.

Ögrencilerine basarilar dileyen Rektör Turabi, “Gece, gündüz demeden emek vererek mezuniyet diplomalarini almayi hak eden gençlerimizi, onlari büyük fedakarliklarla yetistirerek bugüne kadar desteklerini esirgemeyen kiymetli ailelerini ve mezunlarimizi is hayatlarinda branslarinin birer yildizi olarak yetistirmek için her daim büyük cosku ve heyecanla çalisan akademik ve idari personelimizi tebrik ediyorum” diye konustu.

Mezun ögrenciler adina konusma yapan Amasya Üniversitesi 2023-2024 akademik yili birincisi Hüseyin Sevimli de, “Amasya Üniversitesinden mezun olmanin gururunu ve mutlulugunu birlikte yasiyoruz. Sevgili mezun arkadaslarim, bugün elde ettigimiz basari bir meslek sahibi olmaktan çok daha fazlasidir. Emek vererek, azimle çalisarak ve karsilastigimiz zorluklarla mücadele ederek geldigimiz bu nokta her birimizin kisisel bir zaferi olarak kabul edilebilir. Bu yolda bize destek olan ailelerimize, hocalarimiza ve dostlarimiza minnettariz. Basarinin sirri sadece bilgi ve beceride degil, ayni zamanda tutku ve azimdedir. Hepimiz, hayallerimize giden yolda kararlilikla ilerlemeli ve asla vazgeçmemeliyiz” seklinde konustu.

Dereceye giren ögrencilere ödüllerinin verildigi programa Amasya Valisi Yilmaz Doruk, AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, Garnizon Komutani Tuggeneral Kemal Çakiroglu, Amasya Belediye Baskani Turgay Sevindi ve diger yetkililer ile aileleri de katildi.

Kaynak: İHA