Saglik Için Pedal Çevirdiler

Ordu’da 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü dolayisiyla düzenlenen etkinlikte katilimcilar saglikli yasam için pedal çevirdi.

Saglik Için Pedal Çevirdiler
Il Saglik Müdürlügü tarafindan, Ordu Büyüksehir Belediyesi’nin destegiyle 3 Haziran Dünya Bisiklet Günü dolayisiyla etkinlik düzenlendi.

Tayfun Gürsoy Parki’nda bir araya gelen bisikletliler, sonrasinda sahil boyunca saglik için pedal çevirdi.

“Belirli hastaliklari engellemek için bisiklet kullanimi çok önemli”

Ordu Il Saglik Müdürü Opr. Dr. Dursun Tüzün, bisiklet kullaniminin önemine dikkat çekerek, “Ülkeler kovid-19 salgini sonrasi tasarruf diyorlar. Bisiklet yillar önce kesfedilmis, ekonomiye ve bütçeye en fazla fayda saglayan bir araç, saglik açisindan ve çevre kirliligini önlemek için de çok önemli. Suanda bizim kalp, damar, obezite, kolesterol, tansiyon gibi problemlerin kaynaginda hareketsizlik var. Bisiklet de bunun önüne geçmek için en büyük tasit. Bisiklet kullanirken kalça ve karin kaslarimiz hareket ediyor. Bu sporu günlük yaptigimizda tansiyonu düsük tutarak hipertansiyondan, kolesterol düsürerek kolesterolden, kalp ve diger hastaliklarindan bizi koruyor. Ordu ili de bisiklet kullanimi için çok uygun, kilometrelerce bisiklet alanlari var” diye konustu.

Etkinlige katilanlar ise bisiklet kullanimin hem saglikli hem de eglenceli oldugunu, Ordu’nun sahil bandindaki bisiklet yolunun bu spor için çok güzel oldugunu söylediler.
Kaynak: İHA