Kars'ta Çevre Haftasi Etkinligi
Türkiye Çevre Haftasi Kars’ta çesitli etkinliklerle kutlaniliyor.

Hafta nedeniyle düzenlenen resim yarismasinda dereceye giren resimler sergilendi.
Serginin açilis törenine katilan Vali Vekili Muhammed Enes Çikrik, Çevre, Sehircilik ve Ilkim Degisikligi Il Müdürü Rahmi Toktas ve davetliler katildi.
Kurdele kesimiyle açilisi yapilan sergiyi gezen Çikrik sergi hakkinda bilgi aldi. Gün boyu devam eden sergi büyük begeni topladi.
5 Haziran Dünya Çevre Günü ve Türkiye Çevre Haftasi hakkinda açiklama yapan Toktas, “Daha yasanabilir bir dünya için öncelikle tabiata, çevreye ve hayata bakis açimizi düzeltmeliyiz. Çevreye duyarli bir anlayisla hareket etmeli, ekosistemin korunmasi ve gelistirilmesi kadar, bugüne kadar olusan tahribatin onarilmasina da katki saglamaliyiz. Agaçlandirma seferberlikleri ve sifir atik gibi çevre kirliliginin önüne geçilmesi amaciyla gerçeklestirilen projeler dünyamizi gelecek nesillere daha güzel bir sekilde birakabilme anlaminda büyük önem tasimaktadir” dedi.
Yapilan konusmalarin ardindan daha sonra resim sergisi gezildi. Sehircilik ve Ilkim Degisikligi Il Müdürü Rahmi Toktas, sergi hakkinda davetlilere bilgi verdi.
