Tatvan'da Gerçegi Aratmayan Tatbikat

Bitlis’in Tatvan Devlet Hastanesinde yapilan tatbikat gerçegi aratmadi.

Tatvan'da Gerçegi Aratmayan Tatbikat
Muhtemel afet ve acil durumlarda Tatvan Devlet Hastanesinin hazirlik seviyesini test etmek ve personelin bu tür durumlara nasil tepki verecegini degerlendirmek amaciyla 2024 yili Hastane Afet ve Acil Durum Plani (HAP) çerçevesinde gerçeklestirilen saha tatbikati basariyla tamamlandi. Tatvan Devlet Hastanesinin acil durum yönetimi ve afetlere karsi hazirlikli olma kapasitesini artirmayi hedefleyen tatbikat, acil durumlarda hizli ve etkili bir müdahale saglamak, hasta ve çalisan güvenligini en üst düzeye çikarmak amaciyla gerçeklestirildi.

Tatbikat sirasinda, hastanenin tüm birimleri koordineli bir sekilde çalisarak, gerçekçi senaryolar üzerinden pratik yapti.

Tatbikatta Tatvan Devlet Hastanesi Günü Birlik Servisi personel odasinda yangin çiktigi varsayimi üzerine ‘Kirmizi Kod’ verilerek yangina hizla müdahale edildi. Müdahale esnasinda verilen ‘Mor Kod’ ile HAP Koordinasyon Ekibi hizla toplanarak belirlenen görevleri dogrultusunda harekete geçti. Koordinasyon ekibi yaptigi durum degerlendirmesinin ardindan ‘Sari Kod’ verilerek tahliye islemlerinin yapilmasi sagladi. Doktorlar, hemsireler, idari personel ve diger saglik çalisanlari, belirlenen görevleri dogrultusunda hizla harekete geçti. Senaryo geregi servis odasindan kilitli kalan iki hasta ise itfaiye ekipleri tarafindan itfaiye araciyla kurtarildi. Yaklasik bir saat süren tatbikat basariyla sona erdi.

Tatvan Devlet Hastanesi Bashekimi Op. Dr. Gökmen Reyhanli, “2024 yili HAP Plani Saha Tatbikati, hastanemizin acil durumlara hazirlik seviyesinin yüksek oldugunu bir kez daha göstermistir. Hastane yönetimi olarak, çalisanlarimizin ve hastalarimizin güvenligi için acil durumlara karsi hazirlikli olma konusunda kararlilikla çalismaya devam ediyoruz. Tatbikat esnasinda destekte bulunan tüm kurumlara tesekkür ederiz” dedi.

Kaynak: İHA