Selendililer Yagmur Duasina Çikti

Manisa’nin Selendi ilçesinde havalarin sicak ve kurak geçmesi nedeniyle kirsal Avlasa Mahallesinde cuma namazi sonrasi genis katilimla yagmur duasi yapildi.

Selendililer Yagmur Duasina Çikti
Avlasa Mahallesi Muhtarligi ve mahalle halkinin organizatörlügünde cuma namazinin ardindan toplanan mahalle sakinleri önce tekbirler getirdi, ardindan ellerini semaya açarak mahalle imami öncülügünde yagmur duasinda bulundu. Okunan dualara hep birlikte amin diyen çiftçiler yagmur yagmasi için dua etti.

Avsala Mahallesi Muhtari Yasin Yaman, ekili tarim alanlarinin yanma tehlikesi ile karsi karsiya kaldigini belirterek, "Bag ve bahçelerimiz, meyvelerimiz, ürünlerimiz yanmak üzere, bizlerde mahalle halki olarak toplandik ve Rabbimize yagmur için dua ediyoruz. Allah korusun yagis olmazsa bütün emeklerimiz, ürünlerimiz yok olacak. Insallah Rabbim de yagmur verir." dedi.

Yagmur duasinin ardindan gelen misafirlere ikramlarda bulunuldu. Yagmur Duasina Ilçe Kaymakami Mustafa Ilker Kara, daire müdürleri, muhtarlar ile çok sayida vatandas katildi.

Kaynak: İHA