Ordu'da Triatlon Heyecani Basladi

2024 Triatlon Türkiye Kupasi yarislari, Ordu Büyüksehir Belediyesi’nin ev sahipliginde 20 ilden toplam 400 sporcunun katilimiyla Ordu’da basladi.

Ordu'da Triatlon Heyecani Basladi
Ordu Büyüksehir Belediyesi ve Türkiye Triatlon Federasyonu is birliginde 29-30 Haziran tarihlerinde Ordu’da düzenlenen 2024 Triatlon Türkiye Kupasi yarislari basladi.

Triatlon sporunun Ordu’da ve ülke genelinde genis kitlelere ulasmasini hedefleyen ve bu çerçevede 5 yildir düzenlenen organizasyonlarda triatletleri sehirde agirlayan Büyüksehir Belediyesi, bu yil besincisi düzenlenen “2024 Ordu Triatlon Türkiye Kupasi” yarislarina ev sahipligi yapiyor.

20 ilden toplam 400 sporcu katiliyor

Türkiye genelinde her yas grubundan 20 ilden 400 triatletin katilimiyla gerçeklesen yarista sporcular; yüzme, bisiklet ve kosu parkurlarindan ardi ardina geçerek ter döküyor. Üç bransin bir arada yapilarak güç, koordinasyon ve zekanin ayni anda kullanilacagi etkinlikte Elit-Erkekler, Elit-Kadinlar, Genç-Erkekler, Genç-Kadinlar, Yildiz-Erkekler, Yildiz-Kadinlar, M3-Erkekler, M3-Kadinlar, Paratriatlon Erkekler, Paratriatlon Kadinlar, Yas Grubu Erkekler ve Yas Grubu Kadinlar kategorilerinde gerçeklestiriliyor.

Altinordu sahilinde Tayfun Gürsoy Parki’nda gerçeklestirilen ve iki gün sürecek olan yarislara vatandaslarin ilgisi yogun oldu. Düzenlenen yarislar nedeniyle bugün ve pazar günü saat 7.00 ile 15.00 arasinda Altinordu ilçesi Mehmetçik Bulvari, 15 Temmuz Milli Irade Caddesi ve Akyazi Caddesi araç trafigine kapali olacak.

Duygu ve düsüncelerini paylasan triatletler çok güzel bir yaris geçirdiklerini vurguladi. Ordu’daki parkura hayran kaldiklarini da belirten sporcular eksiksiz gerçeklestirilen organizasyon için Baskan Dr. Mehmet Hilmi Güler basta olmak emegi geçenlere tesekkürlerini ilettiler.

Öte yandan düzenlenen Ordu Triatlon Türkiye Kupasi yarislarinda dereceye giren sporculara gün sonunda ödül töreni düzenlendi.

Kaynak: İHA