Atina Yakinlarinda Orman Yangini

Yunanistan’in baskenti Atina’nin kuzeyindeki Parnitha Dagi’nda orman yangini çikti.

Dünyanin dört bir yaninda havalarin isinmasiyla birlikte orman yanginlarinin artisi da devam ediyor. Yunanistan’in baskenti Atina’nin yaklasik 20 kilometre kuzeyinde bulunan Parnitha Dagi’nda orman yangini çikti. Yetkililer, bölgede bugün baslayan ve 200 itfaiye görevlisinin müdahale ettigi yanginin siddetli rüzgar nedeniyle güçlükle kontrol altina alindigini belirtti.

Sivil Koruma Bakani Vassilis Kikilias yaptigi açiklamada, “Yanginin aktif bir cephesi yok, ancak hala uzun bir yolumuz var. Bütün gece çalisacagiz” dedi.



Bugün 50 noktada yangin çikti

Ülkenin büyük bölümünde sicak ve rüzgarli hava sartlari nedeniyle sadece bugün yaklasik 50 noktada orman yangini çikarken, yetkililer vatandaslara ormanlik alanlardan uzak durulmasi yönünde çagri yapti. Meteoroloji uzmanlari ise, rüzgarin yarina kadar etkisini sürdürecegini aktardi.
Kaynak: İHA