Antalya'da Hekimler 33 Haftadir Gazze Için Eylemde

Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilari sürerken, Antalya’da hekim ve saglik çalisanlari yaptiklari eylemle sivillerin ve saglik kuruluslarinin hedef alinmasina tepki gösterdi.

Antalya'da Hekimler 33 Haftadir Gazze Için Eylemde
Israil’in Filistin’e yönelik saldirilarinda 266 gün geride kalirken, Antalya’da çesitli saglik kuruluslarinda görev yapan hekim ve saglik çalisanlarinin olusturdugu Sessiz Hekimler Platformu yasanan sivil katliamlarina tepki gösterdi. Muratpasa Camii avlusundan baslayarak Kapaliyol boyunca yürüyerek ellerinde Türkiye ve Filistin bayraklari tasiyan grup, sessiz protesto gerçeklestirdi. Yürüyüs sonunda grup adina basin açiklamasi yapan Dr. Nuri Bozdemir, Israil’in Filistin topraklarinda uzun süredir sistematik bir sekilde insanlari yurtlarindan zorla sürgün ederek, vatanlarina ve mal varliklarina el koydugunu belirtti.

7 Ekim’den bu yana süren saldirilarda 38 bin kisinin hayatini kaybettigini, 100 binden fazla kisinin yaralandigini, 20 bine yakin çocugun ise yetim kaldigini belirten Bozdemir, “Israil’in Gazze’de bulunan hastanelere yönelik saldirilari katliamlara dönüsmüs, ancak söz konusu saldirilar uluslararasi alanda henüz bir yaptirima maruz birakilmamistir. Saldirilardan önce Gazze’de yaklasik 35 hastane bulunmakta iken, bugünlerde ayakta kalan ve hala çalismaya devam eden yalnizca 3-4 hastane mevcut. Bunlarin da sadece 2’sinde aktif olarak ameliyat yapilabiliyor. Hastanelerin bazilari bombalanarak tahrip edilmis, bazilarinin içindeki cihaz ve malzemeler parçalanarak kullanilamaz hale getirilmis durumda” dedi.



"Gazze halki açliga mahkum ediliyor"

Filistin’de görev yapan hekim ve saglik çalisanlarinin öldürülmesi, tutuklanmasi ve göçe zorlanmasi nedeniyle hastanelerin saglik hizmeti veremez hale geldiginin altini çizen Bozdemir, “Gazze’nin kuzeyindeki en büyük hastane olan Sifa Hastanesi bombalandi ve hizmet disi kaldi. Gazze’nin güneyindeki en büyük hastane olan El-Nasir Hastanesi bombalandi ve hizmet disi kaldi. Ayrica son günlerde Nasir ve Sifa hastanelerindeki yikim ve bölgede bulunan toplu mezarlar ve iskence edilerek sehit edilen insanlarin cesetleri, isgalci Israil’in vahsetini gözler önüne serdi. Gazze halki abluka altinda açliga mahkum ediliyor. Bombalarin, kitle imha silahlarinin dehsetinden kurtulabilen insanlar, yetersiz beslenmenin, susuzlugun, salgin hastaliklarin pençesinde ölüme mahkum ediliyor” ifadelerini kullandi.

"Hastaneler dahi bombalaniyor"

Artan menenjit ve hepatit C vakalarinin var olan durumu daha da zorlastirdigini söyleyen Dr. Nuri Bozdemir, “Gazze’deki durum kelimenin tam anlamiyla bir soykirim. Israil, Gazze’nin tamamini bir toplama kampina çevirmis durumda ve hiçbir hukuk ve ahlak kurali tanimadan, hiçbir insani degerle açiklanmayacak sekilde adeta bir soykirim yapiyor. Insanlarin gidebilecekleri hiçbir yer yok ve en son sigindiklari hastaneler dahi bombalaniyor. Elbet bugünler de tarih olacak, bugünler de gelecekte anilacak. Bugünlere dönüp baktiginda elinden geleni yapanlarin gönlü ferah olacak. Digerlerinin ise ömrü vicdan hapishanelerinde geçecek. Biz vicdanimizla, suurumuzla, duamizla, eylemimizle Gazze’deki kardeslerimizin yanindayiz ve yaninda olmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA