Windows'da Copilot Ile Yapay Zeka Casper Nirvana Z100'de

Dünyadaki güncel ve verimli teknolojiyi sunma vizyonuyla hareket eden Türkiye’nin teknoloji markasi Casper, kullanicilarin yapay zekanin sundugu imkanlardan üst düzeyde yararlanmasini saglayan bir yenilige daha imza atti.

Windows'da Copilot Ile Yapay Zeka Casper Nirvana Z100'de
Microsoft is birliginde, Windows 11 Pro ile yenilenen Casper Nirvana dizüstü bilgisayarlar ile kullanicilar, beraberinde dijital bir kisisel asistan islevi gören Windows’da Copilot’a ücretsiz bir sekilde ve tek tusla erisim saglayabiliyor. Windows’da Copilot’u direkt aktif hale getiren klavyede Copilot komut tusu, Casper Nirvana dizüstü bilgisayarlarla birlikte geliyor.

Sirketlerin kendilerine özel uygulama ve programlari ile yüzde 99.7 uyumlu

Casper Nirvana bilgisayarlar, Windows 11 Pro ile güvenligi ve verimliligi artiran bir güç merkezi ile yeni bir çaga geçis yapti. Özellikle günümüzde hibrit çalismanin getirdigi her an her yerden çalisma, internete baglanma ve veri paylasma gibi durumlar için “Zero Trust” ilkesini benimseyen Windows 11 Pro, kritik bir güvenlik katmani sagliyor. Zero Trust ilkesi ile kimlik dogrulamasi, yetkilendirme, dosya erisimi veya sinirlandirmasi mümkün olurken siber tehditlere karsi veri güvenligi uçtan uca koruma yöntemi ile en üst düzeyde tutuluyor. Yapilan testlere göre Windows 11 Pro, sirketlerin kendilerine özel uygulama ve programlari ile yüzde 99.7 uyumlu çalisiyor ve bu da geçis sonrasi herhangi bir sirket programinin çalismasinda sorunsuz bir süreç yasanacagini gösteriyor.

Windows 10 Pro’nun Ekim 2025’te satis destegi sona eriyor olacak. Bu tarih sonrasi Windows 10 Pro’lu cihazlar, güvenlik güncellestirmelerini alamayacaklari için siber saldirilara ve güvenlik risklerine açik hale gelecek. Windows 10 Pro’da saglanan satis destegi sona yaklasirken Windows 11 Pro ile gelen güvenlik özelliklerini tam performans kullanabilmek ve tüm risklere karsi güvende kalabilmek için Windows 11 Pro’lu yeni Casper bilgisayarlara geçmek, kurumlar nezdinde daha da kritik önem tasiyor.

Windows Copilot ile artik kisisel bir asistaniniz var

Casper Windows 11 ön-yüklü bilgisayarlarda sunulacak Windows’da Copilot ile dijital bir kisisel asistana sahip olmak hayal olmaktan çikiyor. Klavyedeki Copilot tusu ya da görev çubugu üzerindeki Copilot ikonuyla, is hayatinda daha basarili ve verimli olmanin kapilari aralaniyor. Projelerin daha hizli bitirilmesini, az zamanda daha çok is yapilabilmesini, fikir ve metod önerileri alinabilmesini saglayacak Windows Copilot ile daha önemli ve acil isler için kullanicilara daha çok zaman kaliyor.

Bilgisayarinizla konusun, Windows’da Copilot görevleri yerine getirsin

Windows’da Copilot, herhangi bir konuda arastirma yapma, ürün karsilastirma, seyahat plani çikarma, etkileyici bir davet yazisi ya da bir konuda satis ve pazarlama plani hazirlayabilme, uzun bir raporun ya da videonun özetini alabilme gibi birçok kolayliga kurumlarin ve kullanicilarin hizli bir sekilde ulasmasini sagliyor.

“Fark olusturucu ve güvenli bir dijital çalisma ortami için önemli bir adim”

Casper Nirvana dizüstü bilgisayarlarin Windows 11 Pro ile yenilenmesini degerlendiren Casper Operasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Feray Karaman, “Teknolojinin hizla evrimlesebildigi bir çagda Casper olarak, kullanicilarimiza en yeni ve etkili teknolojik deneyimleri ilk olarak sunma misyonumuzu gerçeklestirmeye devam ediyoruz. Windows 11 Pro’lu Casper Nirvana bilgisayarlarla kurumlar için en önemli degerlerden biri olan güvenli çalisma ortamini bir üst seviyeye çikariyoruz. Windows 11 Pro’nun sundugu yapay zeka platformu Windows’da Copilot için klavyeye ekledigimiz Copilot tusu sayesinde kullanicilarimizin yapay zeka ile yapilacak islemlere daha hizli erisimini ve daha fark olusturucu ve güvenli bir dijital çalisma ortamina kavusmasini sagliyoruz. Bu is birligi, Casper’in teknolojide öncü olma misyonunu destekliyor. Bu adim, teknolojiye olan bagliligimizi ve kullanicilarimizin hayatlarini kolaylastirma yolculugumuzdaki önemli bir gelisme” dedi.

Kaynak: İHA