Batman Üniversitesinde Enerji Müzesi Açilacak

Batman Üniversitesinde Enerji Müzesi açilacak. Müzenin tasarimi ise Iç Mekan Tasarimi Bölümü ögrencileri ve Enerji Koordinatörlügü is birliginde yapiliyor.

Batman Üniversitesinde Enerji Müzesi Açilacak
Enerji Müzesi, Mühendislik Fakültesi’nde yer alan yaklasik 100 metrekarelik sergileme salonunda hayata geçecek. Müzenin tasarimi için Iç Mekan Tasarimi Bölümü ögrencileri, Enerji Koordinatörlügünün istek ve beklentileri dogrultusunda mekani yerinde inceleyerek, gerekli rölöveleri alarak bilgisayar ortamina aktardi. Sergide Atike Onatli, Halime Degirmenci, Leila Elmaskaouy, Ryma Louaya, Serhat Gümüsten, Suzan ve Vefa Ziyanak isimli yedi ögrencinin birbirinden farkli özgün tasarimlari sergilendi. Projeler, geleneksel sergileme anlayisindan farkli olarak gelen ziyaretçilerin interaktif rol almasini saglayacak sekilde yapildi. Her ögrenci projenin teknik çizimi ve maketinin yani sira mekanin 3D çizimini de yapti. Paftalarda yer alan QR kod araciligiyla mekanin animasyonlari ise izlenebiliyor.

Kisa zaman içerisinde hayata geçecek olan Enerji Müzesi projesinin enerji alaninda ihtisaslasan Batman Üniversitesi için önemli bir mekan olacagi kaydedildi.
Kaynak: İHA