Karadag 6 Köyün Taleplerini Yerinde Dinledi

Hakkari Vali Yardimcisi ve Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Bugra Karadag, Yüksekova ilçesine bagli Besatli, Suüstü, Akocak, Yeni Isik, Kadiköy ve Köprücük köylerini ziyaret etti.

Karadag 6 Köyün Taleplerini Yerinde Dinledi
Besatli Köyü Muhtari Fethi Erci ve vatandaslar tarafindan karsilanan Vali Yardimcisi Bugra Karadag, burada bir araya geldigi köylülerin içme suyu, sulama havuzu ve yol yönündeki sorun ve taleplerini dinledi. Köylerde yasanan sorun ve sikintilari yerinde görmek ve çözüm bulmak amaciyla köy, belde ve ilçe ziyaretleri gerçeklestirdiklerini ifade eden Karadag, "Valimiz Ali Çelik’in talimatlari dogrultusunda Besatli köyündeki sulama suyu havuzunu yatirim programina alarak çözmeye çalisacagiz. Çakmak mezrasindaki 2,5 kilometrelik yolu da bu sene içerisinde stabilize ederek önümüzdeki sene de insallah asfaltlayacagiz. Içme suyu sorununun da çözülmesi için teknik ekiplerimiz köye gelerek gerekli tespit çalismalarinda bulunacak. Tespit çalismalarinin ardindan içme suyu sorununu da çözüme kavusturmaya çalisacagiz" dedi.

Daha sonra Suüstü köyüne geçen Karadag, Muhtar Bedirhan Oguz ve vatandaslarin içme suyu, sulama kanali ve köyden geçen derede menfez dösenmesi yönündeki sorun ve taleplerini dinledi.

Vali Yardimcisi Karadag, köydeki içme suyu sikintisinin giderilmesi için kaynaktan gelen su debisinin ölçülmesi ve diger tespit çalismalarinin yapilmasi için ilgili sube müdürüne talimat verirken, sulama kanali ve köprüye menfez dösenmesi sorununun da kisa sürede çözülmesini istedi.

Ardindan 445 ögrencisi bulunan 18 sinifli Suüstü Yatili Bölge Okulunda incelemelerde bulunan Karadag, okulun eksikliklerinin giderilmesi yönünde ilgililere talimat verdi.

Daha sonra Akocak köyünü ziyaret eden Vali Yardimcisi Karadag, Köy Muhtari Muhyettin Çirk ve vatandaslardan köylerindeki sorun ve talepler hakkinda bilgi aldi. Köylerinde içme suyu, sulama kanali sorununun yani sira köy camisinin birtakim eksiklikleri oldugunu dile getiren vatandaslar, Karadag’dan destek istedi. Bunun üzerine Vali Yardimcisi Karadag, köy merkezindeki içme suyu sorununun çözülmesi noktasinda ilgili sube müdürlerine gerekli tespit çalismalarinin yapilmasi talimatini vererek, "Kösk ve Sülük mezralarinin içme suyu sorununu bu yil çözecegiz. Köy camisinin içme suyu ve diger eksikliklerinin giderilmesi için de malzeme desteginde bulunacagiz" seklinde konustu.

Daha sonra sirasiyla Yeni Isik, Kadiköy ve Köprücük köylerini ziyaret ederek vatandaslarin sorun ve taleplerini dinleyen Karadag, imkanlar dahilinde köylere gereken hizmeti verme noktasinda ellerinden geleni yapmaya çalistiklarini ifade etti.

Karadag, "Yeni Isik köy merkezinde yasanan sulama suyu sorunu için vatandaslarimiza boru, köy camisinin istinat duvari için de malzeme desteginde bulunacagiz. Basamak mezrasindaki içme suyu sikintisini ise bu yil çözüme kavusturuyoruz. Kadiköy ve Köprücük köylerindeki sulama suyu sorununu da DAP’in 2025 yili yatirim programina alarak çözmeye çalisacagiz. Ayrica Kadiköy’deki dere yataginin iyilestirilmesi içinde ilgili personellerimiz tespit çalismasinda bulunacak. Köprücük köyündeki Nehil Çayi yataginin temizlenmesi konusunu da DSI Il Müdürlügümüze ilettik, yakin zamanda temizlenecektir" diye konustu.

Ziyaretten duyduklari memnuniyeti dile getiren vatandaslar ise köylerindeki sorunlari yerinde inceleyen Karadag’a tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA