Ulukale Dutu Üreticilerine File Destegi

Tunceli Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan, dut üretiminin yogun olarak yapildigi Çemisgezek ilçesi Ulukale köyündeki üreticilere file desteginde bulundu.

Ulukale Dutu Üreticilerine File Destegi
Tunceli Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan cografi isaretli Ulukale dutunun üreticilerini desteklemek amaciyla, dut üreticisi 136 kisiye, yüzde 50 hibeli hasat filesinin dagitimi gerçeklestirildi.

Hasat söleni tadinda geçen etkinlik, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Programda konusan Tunceli Tarim ve Orman Müdürü Yavuz Suat Pala, "Ulukale Dutu bildigimiz gibi cografi isaretli bir üründür. Ilimizde organik üretimi yapilan, katma degeri en fazla olan ürünümüzdür. Organik üretim alanlarinin artmasi konusunda, projenin hayata geçirilmesinde öncelikle Tarim ve Orman Bakanligimiza ve Sayin Valimize sükranlarimi sunuyorum. Gelecek sene de bu destegimiz artarak devam edecek. Su an organik üretimimiz 438 dekar alanda toplam yas olarak 750 ton üretimimiz var. Ben bol bereketli bir hasat sezonu diliyorum. Üreticilerimizin emeginize ve yüregine saglik" dedi.

Ulukale ve Bozagaç Köyleri Tarimsal Kalkinma Kooperatifi Baskani ve ayni zamanda dut üreticisi Necmettin Duman ise "Çemisgezek Tarim ve Orman Müdürlügümüzden baslayarak, takiben Tarim ve Orman Bakanligina uzanan süreçte, beldemizde yapilan organik tarimi desteklemek amaciyla, Tarim ve Orman Bakanliginca yüzde 50 hibe ile gönderilen file dagitim töreni için bugün toplandik. Organik tarima gösterdikleri desteklerden dolayi emegi geçen kurumlarimiza tesekkür ediyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA