Sarigöl'de Baglarda Özenli Çalisma

Dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümün yetistirildigi Manisa’nin Sarigöl ilçesinde üzüm üreticileri agustos ayinda gerçeklestirilecek hasat öncesi üzüm salkimlarinda tane tane bakim gerçeklestiriyor.

Sarigöl'de Baglarda Özenli Çalisma
Agustos ayinin 20’sinden sonra hasadina baslanacak olan dünyaca ünlü sofralik Çekirdeksiz Sultaniye üzüm salkimlarinin, günes yanigi olan taneleri birer birer toplanarak temizleniyor. Üzümlerin kalite standartlarina uygun olmasi içinde salkimlarin seyretme isleri ile uzun salkimlarin uçlari isçiler tarafindan özenle aliniyor.

2024 yili ihracat üzümlerinin kalitesi ve verimi ile kendilerini sevindirdigini belirten Emcelli Mahallesinden üzüm üreticisi Ahmet Tosun, "Sarigöl ve çevresindeki üreticiler olarak salkimlarimizin standart olmasi için salkim salkim mücadele etmekteyiz. Suan standart salkimlar olustu. Ilçemizde agustos ayinin 20’sinden sonra hasat baslar ve aralik ayinin sonuna kadar devam eder." dedi.

Sarigöl ve çevresinde 113 bin dekarlik alanda dünyaca ünlü Çekirdeksiz Sultaniye üzüm yetistirilirken, çekirdekli olarak da yayla bagciliginda dokuz tür üzüm yetistirildigi ögrenildi.
Kaynak: İHA