Kocasinan'da Küçük Dostlar Için Büyük Hassasiyet

Kocasinan Belediyesi, hava sicakliklarindan dolayi su ve yem bulmakta zorlanan sokak hayvanlari ve diger canlilar için ilçenin muhtelif yerlerine yerlestirilen beslenme noktalarina su ve mama birakiyor. Sosyal belediyeciligin her alaninda belediyenin sefkat elini yansittiklarini vurgulayan Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, bölgedeki sokak hayvanlarinin yasam sartlarini daha da iyilestirmek ve sicak yaz günlerinde olasi bir magduriyetin önüne geçmek için çalismalarin araliksiz devam ettigini vurguladi.

Kocasinan'da Küçük Dostlar Için Büyük Hassasiyet
Dogadaki tüm canlilara karsi sorumluluklarinin oldugunu belirten Baskan Çolakbayrakdar; “Insan odakli projelerin yani sira bütün canlilara yönelik sorumluluklarimiz var. Hosgörü diyari Kayseri’mizde yaptigimiz hizmetlerle tüm canlilarin Kocasinan’da degerli oldugunu gösteriyoruz. Sokak hayvanlari için beslenme üniteleri, kedi kasabasi ve küçük dostlar ambulansi gibi hizmetlerimizle Kayseri’ye ve Türkiye’ye örnek oluyoruz. Türkiye genelindeki diger belediyelerde bu tür çalismalari model almasi bizi ayrica mutlu ediyor. Özellikle sokak hayvanlarina yönelik çalismalarimiz vatandaslar tarafindan büyük begeni topluyor. Vatandaslarin yüregine dokunan ve diger belediyelere de örnek olan hizmetlerimizi artirarak devam ettirecegiz” ifadelerini kullandi.

Kocasinan Belediyesi Veteriner Isleri Müdürlügü ekipleri hava sicakliklarindan dolayi su ve yem bulmakta zorlanan sokak hayvanlari için ilçenin muhtelif yerlerine yerlestirilen beslenme noktalarina su ve mama birakiyor. Belirli zaman diliminde mama ve su birakilan sokak hayvanlari beslenme noktalarinin sayesinde küçük dostlar, sicak yaz günlerinde olasi bir magduriyet yasamiyor. Sokak hayvanlarin rahatlikla ulasabildigi, üstü kapali ve iki katli olarak tasarlanan beslenme noktalarinin üst katinda kuslar, alt katinda ise köpek ve kediler için mama ve su bölümü bulunuyor. Kocasinan Belediyesi, bu uygulamayla çevreye ve ekolojik dengenin sürdürülebilirligine büyük katkida bulunuyor.

Öte yandan Kocasinan sakinlerinin, sokak hayvanlarinin hasta veya yaralanmalari durumunda Kocasinan Belediyesi’nin 222 70 00 numarali telefonundan Çözüm Merkezine ulasmalarinin yeterli olacagi bildirildi.

Kaynak: İHA