Hisar Tepesi Ve Çevresinde Çalismalar Basladi

Ankara Kültür Varliklarini Koruma Bölge Kurulu’ndan gerekli izinleri alan Bolu Belediyesi, mülkiyeti belediyeye ait Anadolu Lisesi etrafindaki atil yesil alanda peyzaj ve isiklandirma çalismasina basladi.

Hisar Tepesi Ve Çevresinde Çalismalar Basladi
Gölyüzü Mahallesi 251 Ada, 65’inci parsel üzerindeki yer alan, 2’nci derece Arkeolojik Sit Alani tescilli Hisar Tepesi’nde, Bolu Belediyesi tarafindan çevre düzenlemeleri yapilacak. Bolu Belediyesi, Bolu Anadolu Lisesi çevresindeki atil yesil alani kapsayan bölge için Ankara Kültür Varliklarini Koruma Bölge Kurulu’ndan gerekli izinleri aldi. Mülkiyeti belediyeye ait olan Hisar Tepesi’ndeki çalismalar, kisa süre önce bölgedeki çalilarin temizlenmesiyle basladi.



Hangi çalismalar yapilacak?

Bolu Belediyesi çalismalar çerçevesinde, Hisar Tepesi’nde ve çevresindeki atil yesil alani, isiklandirma çalismalari ile aydinlatacak. Ayrica görüntü kirliligine ve güvenlik sorununa neden 2’nci derece Arkeolojik Sit Alani da yapilacak peyzaj çalismalari ile suan ki haline göre çok daha modern ve güvenli hale getirilecek.

Baskan Özcan teknik ekiple proje alanini gezdi

Bolu Belediye Baskani Tanju Özcan da dün bölgede inceleme yapti. Projeyi yürütecek teknik ekiple birlikte Hisar Tepesi ve çevresini gezen Özcan, seçim vaatleri arasinda da yer alan Hisar Tepesi ve Çevresi Çevre Düzenlemeleri Projesi ile ilgili detayli bilgiler aldiktan sonra bölgeden ayrildi.
Kaynak: İHA