Duyarli Muhtar

Ordu’nun Fatsa ilçesinin Kurtulus Mahalle Muhtari Yener Dikbas, 2 yillik maasini ilçedeki engelli ve ihtiyaç sahiplerine bagisladi. Muhtar Dikbas ayrica, maaslarinin bir bankadan baska bir bankaya transferinde kendilerine verilen promosyonu da yine hayir isinde kullandi.

Duyarli Muhtar
Bir süre Türk Kizilay Fatsa Engelsiz Baskanligi görevini yürüten Yener Dikbas, 31 Mahalli Idareler Yerel Seçimlerinde ilçenin Kurtulus Mahallesi’ne muhtar olarak seçildi. Dikbas, seçim çalismalarinda söz verdigi gibi 2 yillik maasini ilçedeki engelli ve ihtiyaç sahiplerine bagislarken, maaslarin bir bankadan baska bir bankaya transferinde kendilerine verilen 42 bin 500 bin liralik promosyonu da yine hayir isleri ve engelli bireyler için düzenlenen etkinlikte kullandi.

Muhtar Dikbas, 20 yildan bu yana ilçede sosyal sorumluluk projelerini düzenli bir sekilde hayirseverlerin de destegiyle yerine getirmeye çalistigini belirterek, “Bizim maaslarimiz bir bankadan baska bir bankaya transfer oldu, buradan da bizlere 42 bin 500 TL gibi promosyon parasi düstü. Bu parayi da biz mahallemiz ve farkli mahallelerde bulunan yetim, garip ve ihtiyaç sahibi ailelerimiz ve çocuklarinin kaynasmasi için bir etkinlik düzenledik. Bu paranin bir kismiyla da tekerlekli sandalye ve hasta bezi aldik, bu konuda bizlere hayirsever vatandaslar da destek oldu” diye konustu.



2 yillik maasini ilçedeki engelli ve ihtiyaç sahiplerine bagisladi

Muhtarlik maasini 2 yil boyunca esit bir sekilde dagitacagini söyleyen Dikbas, “Ben muhtar olmadan önce 2 yillik muhtar maasimizi ilçemizin farkli noktalarinda bulunan yetim ve garip yavrularimiza, engelli bireylerimize harcayacagimiza dair söz vermistik. Her ay düzenli olarak devletimizin bana layik görmüs oldugu 17 bin 2 liralik su an almis oldugumuz maasi ben ihtiyaç sahibi ailelere esit bir sekilde paylastiracagim. Bu memlekette gerçekten yataga mahkum hasta, engelli ihtiyaç sahibi kalmayincaya kadar mücadele edecegim. Engelli ve ihtiyaç sahibi insanlara yardim etmenin verdigi mutlulugun tarifi yok” seklinde konustu.

Mahalle sakinlerinde Akgül Özcan ise muhtarlik tarafindan yapilan bu tür etkinliklerin ve yardimlarin kendileri için son derece anlamli oldugunu söyledi.



Öte yandan Kurtulus Mahallesi Muhtarligi önünde engelli bireyler ve çocuklar için düzenlenen programda çesitli aktiviteler yapildi, katilimcilara yemek ikram edildi.
Kaynak: İHA