'Allah' Denilince Saha Kalkiyor

Bolu’da "Allah" denilince saha kalkan at, sosyal medyada ilgi odagi oldu. Atin sahibi Bülent Temel, "Normalde dizgini, hayvanin agzina vurarak ya da ayaklarina topluk takarak saha kaldirirlar ama ben cani yanmasin diye bunlarin hiçbirini yapmadim. ’Allah’ kelimesine alistirdim. Allah kelimesini duydugu zaman saha kalkar" dedi.

'Allah' Denilince Saha Kalkiyor
Mudurnu-Bolu yolu üzerinde bulunan özel bir at çiftligindeki "Bozbey" isimli at, 7 yildir kendisiyle ilgilenen Bülent Temel (50) ile özel bir bag kurdu. Bülent Temel, özel bir komutla atina saha kalkmayi ögretti. Bozbey, aldigi egitim sayesinde "Allah" kelimesini duydugunda saha kalkiyor. Atiyla sürekli ilgilenen Temel, Bozbey’in canini yakmadan saha kalkabilmesi için bu yöntemi buldugunu anlatti.

"Diger atlarimiza bakarak çok farkli"

At çiftliginin sahibi Bülent Temel, 7 yildir Bozbey ile ilgilendigini söyleyerek, "Kalan ömrümüzü atlarla tamamlayacagiz. Bozbey, diger atlardan çok farkli. Bozbey’e bazi seyleri egitimle ögrettik. Zaten onun da içinde vardi. Bozbey’e yalnizca nerede kalkmasi gerektigini, hangi komut ile hareket etmesi gerektigini ögrettik. Normalde dizgini, hayvanin agzina vurarak ya da ayaklarina topluk takarak saha kaldirirlar ama ben cani yanmasin diye bunlarin hiçbirini yapmadim. ’Allah’ kelimesine alistirdim. Allah kelimesini duydugu zaman saha kalkar. Ondan sonra ödülünü alir benden, komut bekler. Bozbey, diger atlarimiza göre çok farkli, karakter olarak da farkli bir hayvan" dedi.



"Bozbey’i tek basina salariz"

Bozbey’i diger atlardan ayri tuttugunu ifade eden Temel, "Bozbey bana geldiginde 7 yasindaydi. Su an 13 yasina girdi. Biz 9 tane atimizi bahçeye salariz ama Bozbey’i içlerine salamayiz. Onlarin hepsi yerine geçer, ondan sonra Bozbey’i tek basina salariz. Kendinden sonra gelen atlarin hiçbirini kabullenmedi, hiçbirini istemiyor. Tek basina bir ordu diyebilirim Bozbey için. Onun karakterinde var, diger gelen atlara hemen hüküm kurmaya çalisiyor. Diger atlara zarar vermemesi için Bozbey’i tek basina salariz. Diger atlar otlar, dolasir, ondan sonra Bozbey çikar. Dolasir gezer, fazla uzaklasmaz zaten. Ara sira restoranin oraya gelir. Benden ödülünü alir ve tekrar baslar bahçede otlamaya" diye konustu.

Kaynak: İHA