Isletmeler Dikkat...Son Gün 1 Temmuz...

Türkiye’de tüm isletmeler 1 Temmuz’dan itibaren e-faturaya geçiyor. Klasik faturalarin artik kullanilmayacagi 1 Temmuz öncesi isletmeler arayüzü kolay ve anlasilir yazilimlar ile hata yapmadan yeni sürece adapte olmaya çalisiyor.

Isletmeler Dikkat...Son Gün 1 Temmuz...
Türkiye’de dijital dönüsümün önemli adimlarindan biri olan e-faturaya geçis süreci, isletmeler için zorlayici olabiliyor. Bilisim sektörünün 27 yildir öncülerinden olan Mert Software & Electronics, gelistirdigi Sysmondax yazilimi ile bu süreci kolaylastirarak firmalarin yükünü hafifletmeyi hedefliyor. Isletmelerin mali yükümlülüklerini daha etkin ve verimli bir sekilde yönetmelerine imkan taniyan bu yazilim, kullanici dostu arayüzü ve kapsamli özellikleri ile dikkat çekiyor.

Mert Software & Electronics Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yalçinsoy, “e-fatura sistemine geçis, birçok isletme için karmasik ve zaman alici bir süreç olabiliyor. Özellikle küçük ve orta ölçekli isletmeler (KOBI’ler) için bu süreç, ek maliyetler ve operasyonel zorluklar dogurabiliyor. Geleneksel fatura sisteminden dijital sisteme geçiste yasanan veri uyumsuzluklari, teknik aksakliklar ve yasal uyum gereklilikleri, isletmelerin karsilastigi baslica zorluklar arasinda yer aliyor. Gelistirdigimiz Sysmondax yazilimi ile öncelikle, e-faturaya geçis sürecinin hizlanmasini ve kolaylasmasini saglayarak, isletmelerin operasyonel verimliligini artiriyoruz dedi.

E-faturaya geçmek için son günün 1 Temmuz olduguna dikkat çeken Yalçinsoy ayrica yazilimin kolay ve anlasilir bir arayüz sunarak kullanicilarin e-fatura islemlerini rahatça gerçeklestirmesini saglarken, mevcut fatura verilerinin otomatik olarak e-fatura formatina dönüstürülmesinin mümkün oldugunu ve manuel veri giris hatalarinin minimize edildigini belirtti.

Güncel mevzuatlarla uyumlu olarak tasarlanan Sysmondax kullanicilarin yasal yükümlülüklerini eksiksiz bir sekilde yerine getirmelerine yardimci olurken, kolay entegrasyon saglayarak, isletmelerin mevcut sistemlerine sorunsuz bir sekilde uyum saglamaka ve dijital arsivleme özellikleri sayesinde kâgit kullanimini azaltarak çevre dostu bir çözüm sunuyor.
Kaynak: İHA